Šafránkovú neoplakávajú len Česi a Slováci! Za milovanou Popoluškou smútia aj Nemci

Obdobie Vianoc sa nieslo a stále nesie v znamení Popolušky nielen u nás či v Čechách, ale aj v Nemecku. Úmrtie herečky Libuše Šafránkovej zaznamenali mnohé zahraničné médiá, takto o ňom informovali.

09.06.2021 18:26
šafránková Foto:
Zábery z rozprávky Tři oříšky pro Popelku sa dostali k fanúšikom aj prostredníctvom rôznych výstav, tých nemeckých nevynímajúc.
debata (3)

Slávna rozprávka z roku 1973 totiž vznikla aj v koprodukcii s nemeckou filmovou spoločnosťou DEFA. Režisér Václav Vorlíček rozprávku natáčal okrem iného na zámku Moritzburg neďaleko Drážďan, zahrali si v nej aj nemeckí herci, napríklad nedávno zosnulý Rolf Hoppe (videli sme ho v úlohe kráľa).

Úmrtie Libuše Šafránkovej sa tak objavilo na portáloch mnohých nemeckých, dokonca aj rakúskych či švajčiarskych médií. S titulkom Popoluška je mŕtva si na českú herečku, ktorá zomrela vo veku 68 rokov, zaspomínali v nemeckom denníku Bild. Článok má podtitul: Libuše Šafránková očarila milióny. „Šafránková sa stala známou ďaleko za hranicami Česka ako Popoluška. V koprodukcii z roku 1973 medzi východonemeckou spoločnosťou DEFA a Československou televíziou hrala vo filme obyčajné dievča, ktoré si získalo princovo srdce.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BILD (@bild)

Na úmrtie Šafránkovej reagoval aj švajčiarsky Blick. „Film Tri oriešky pre Popolušku ju preslávil po celom svete. Vo veku 68 rokov zomrela herečka z vianočnej klasiky, Libuše Šafránková.“

Tri orisky pro Popelku - foto Čítajte viac Zomrela Libuše Šafránková, len deň po operácii

Rakúsky Kurier takisto pripomína, že vianočná rozprávka preslávila Češku, ktorá si počas života zahrala vo viac ako 150 filmoch, ďaleko za hranicami. O tom, že Popolušku v podaní Šafránkovej v nemecky hovoriacich krajinách skutočne milovali a milujú, svedčí aj fakt, že len počas tohtoročných Vianoc bola rozprávka odvysielaná v nemeckých televíziách vo vianočnom čase i okolo okolo neho neuveriteľných devätnásťkrát.

Rukojemník, film Čítajte viac Na Libušu Šafránkovú spomínajú Juraj Nvota, Vladimír Procházka aj Juraj Kukura

Libuše Šafránková s Pavlom Trávníčkom si natrvalo získali srdcia niekoľkých generácií Nemcov, čo dokazuje aj záujem nemeckých médií o novinky týkajúce sa týchto hercov. Bohužiaľ, tentoraz sa k nemeckým fanúšikom dostala tá najsmutnejšia správa.

Libuše Šafránková a Jaramír Hanzlík v komédii...
Manželia Libuša Šafránková a Josef Abrhám v...
+3Herečka Libuše Šafránková na archívnej snímke.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Libuše Šafránková

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...