Šafránkovú chcú Nóri v novej Popoluške vidieť stoj čo stoj! Takéto majú nápady, ako si ju uctiť

Nórska verzia slávnej rozprávky Tri oriešky pre Popolušku z roku 1973 je už natočená, tvorcovia uvažujú, ako do nej dostať spomienku na zosnulú Šafránkovú.

15.06.2021 11:43
Libuše Šafránková Foto:
Libuše Šafránková.
debata (1)

Úmrtie herečky Libuše Šafránkovej zaznamenali nielen zahraničné médiá, ale aj tvorcovia novej rozprávky Tri oriešky pre Popolušku, pod ktorú sú podpísaní Nóri. Úlohu Popolušky v remake-u stvárňuje nórska popová speváčka Astrid S., rolu princa, ktorú hral v origináli Pavel Trávníček, hrá Cengiz Al. Smrť Šafránkovej, ktorá si slávnu rolu zahrala v roku 1973 pod taktovkou režiséra Václava Vorlíčka, nepríjemne prekvapila aj tvorcov nového filmu. Producentka Solveig Langeland pre nemecký Bild prezradila, že v novom spracovaní sa pred nakrúcaním počítalo aj so Šafránkovou. Rolu však už podľa slov producentky nemohla prijať pre jej zdravotný stav.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cengiz Al (@cengizal)

„Libuše je v srdciach ľudí už celé desaťročia a mnohým robí radosť znova a znova,“ vysvetľuje producentka pre Bild a dodáva: „Bohužiaľ, už bola chorá, než aby si mohla urobiť výlet v čase, kedy sme natáčali scény v Lillehammeri a takisto krásnu plesovú scénu v Litve.“

Nikola Ďuricová , šafránková - koláž Čítajte viac Popoluška je len jedna, ale...! Rolu Šafránkovej už stvárnila Slovenka, Nórka aj Rakúšanka, pozrite sa

Nakrúcanie filmu v Nórsku a Litve je ukončené, ale Šafránkovú chcú do scén tvorcovia dostať stoj čo stoj. Moderné technológie to umožnia. „Film je hotový a je v postprodukcii. Ale už existujú mnohé možnosti a čarovné nápady. Jedným z nich je snaha digitálne upraviť jej staršiu nahrávku tanečnej scény a ukázať divákom opäť jej nádherné pohyby,“ vysvetľuje Langeland. Ak to nepôjde, tvorcovia budú pracovať na ďalších nápadoch, ako si zosnulú herečku uctiť v novom filme.

šafránková Čítajte viac Šafránkovú neoplakávajú len Česi a Slováci! Za milovanou Popoluškou smútia aj Nemci

„Počas scén na hrade by mohla na stene visieť maľba svadobného páru alebo rodiny, ktorá zobrazuje Popolušku, jej princa a ich deti,“ aj takto znie jedna z úvah tvorcov zaspomínať si na milovanú rozprávkovú postavu, ako opísala Solveig Langeland.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tri oriešky pre Popolušku #Libuše Šafránková

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...