Zmeniť život? Skúste to donaha! V novej komédii zažiari aj Polnišová či Kolesárová

Stalo sa už zvykom, že sa slovenskí herci so železnou pravidelnosťou objavujú v českej produkcii. Tentoraz však prekvapí aj ich počet. Nová komédia podľa známeho bestselleru dala priestor hneď trojici sympatických dám a tiež dvojici mužských hercov.

24.06.2021 01:00
Hofmann  Cermak  Svehlik  Pechlat Foto:
Kvarteto hlavných mužských protagonistov komédie Prvok, Šampón, Tečka a Karel - zľava: Martin Hofmann, Hynek Čermák, David Švehlík a Martin Pechlát.
debata

Reč je o projekte Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ktorý vznikol na základe úspešnej knihy českého spisovateľa Patrika Hartla. Rozpráva príbeh štyroch kamarátov, ktorí si dvadsať rokov po maturite priznajú, že nežijú tak, ako si predstavovali. A rozhodnú sa s tým niečo urobiť a prekonávať rozličné výzvy. Prvou z nich je… vyzliecť sa na verejnosti donaha!

Tí, ktorí čítali knihu, asi tušia, ktorým smerom sa príbeh vyberie. Je však jasné, že medzi knižnou predlohou a filmovým spracovaním budú rozdiely a diváci sa môžu pripraviť aj na čiastočnú úpravu príbehu. O tú sa postaral samotný Hartl, ktorý je podpísaný pod scenárom, no čo je ešte zaujímavejšie, vzal si na starosť aj réžiu projektu.

Slovenská herečka Jana Kolesárová v komédii...
Slovenská herečka Petra Polnišová v komédii...
+4Slovenská herečka Zuzana Norisová v komédii...

„Sme presvedčení, že Patrikovi sa podarilo natočiť skvelý film a že sa jeho ,Prvok‘ môže stať filmovou udalosťou leta, ktorá si nielen nájde svojich divákov, ale aj pomôže priviesť ľudí späť do kín,“ uviedol pre médiá producent Ondřej Kulhánek zo spoločnosti Bontonfilm Studios.

Už dnes je jasné, že lákadlom okrem kvarteta hlavných predstaviteľov v zložení Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann budú aj mená mnohých ďalších hereckých hviezd.

Slovenské zastúpi hneď niekoľko známych ženských hereckých tvárí – Petra Polnišová, Jana Kolesárová a Zuzana Norisová so sestrou Soňou Norisovou tvoria prevahu nad mužskými kolegami Tomášom Maštalírom či Ľubošom Kostelným.

Film je predovšetkým o dobrej nálade, komických, ba niekedy priam skečových situáciách a tak jednotliví protagonisti dostali priestor uplatniť (či otestovať) práve svoj komediálny talent. Snímka by mala doraziť do kín 26. augusta, vy si môžete pozrieť oficiálny trailer, ktorý mal premiéru pred pár dňami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #film #réžia #Zuzana Norisová #Jana Kolesárová #Petra Polnišová #Patrik Hartl

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...