Vica Kerekes v stopách Bridget Jonesovej? Hľadá toho pravého a pečie z nešťastnej lásky

Slovensko-maďarskú herečku poznajú veľmi dobre diváci v troch krajinách, teší sa popularite na Slovensku, v Česku, ale aj v Maďarsku. Najnovšia snímka Snúbenec alebo milenec?, ktorá bude mať premiéru koncom júla, ju ukáže v romantickej podobe.

30.06.2021 00:00
Vica Kerekes Foto:
Herečka Vica Kerekes vo filme Snúbenec alebo milenec?.
debata

Snúbenec alebo milenec? je akousi kombináciou Denníka Bridget Jonesovej a Amélie z Montmartru, píšu zástupcovia distribútora snímky. Novinka, ktorý dorazí do slovenských kín v závere júla, rozpráva príbeh tridsiatničky Dory (Vica Kerekes), ktorá nemá šťastie v láske ani v podnikaní.

Najskôr ju náhle opustí muž jej života (Miklós Bányai) a ako keby to nestačilo, zasnúbi sa s inou. Dora sa však riadi heslom, že aj nenaplnená láska môže byť sladká, a tak si po rozpade vzťahu otvorí cukráreň, v ktorej ponúka koláčiky pomenované po nešťastných ľúbostných pároch z filmovej histórie. Kate Winslet sa u nej predáva iba spolu s Leonardom DiCapriom, Alaina Delona si zase nekúpite bez Romy Schneiderovej. No zdá sa, že ani úspech v biznise nie je našej hrdinke súdený a cukrárni čoskoro hrozí krach.

zväčšiť Herečka Vica Kerekes a jej kolega Lászlo Matray... Foto: BONTONFILM
Laszlo Matray Vica Kerekes Herečka Vica Kerekes a jej kolega Lászlo Matray vo filme Snúbenec alebo milenec?.

Sympatická cukrárka sa však odmieta vzdať a vymyslí rafinovaný plán, ako získať späť svoju lásku a zároveň zachrániť podnikanie. Zoženie si falošného manžela, z prostorekého malého suseda urobí svojho adoptívneho syna a prihlási sa do súťaže o finančnú podporu pre rodinné firmy. Cesta za vysnívaným balíkom peňazí však nebude taká jednoduchá.

zväčšiť Filmový plagát k filmu Denník Bridget Jonesovej 2. Foto: archív Universal Pictures
Screenshot 2021-06-29 at 10-00-28 Bridget Jonesova - S rozumem v koncich 2004 Filmový plagát k filmu Denník Bridget Jonesovej 2.

Dej naznačuje zápletku typicky romantického filmu, ale ocenenia z niekoľkých festivalov naznačujú, že na svoje si neprídu len fanúšikovia letných ľúbostných komédií. Konieckoncov, film získal množstvo pochvalných recenzií od kritikov z rôznych krajín.

Jednu (možno až) príliš nápadnú podobnosť so spomenutou Bridget Jonesovou si mohli však tvorcovia odpustiť. Reč je o filmovom plagáte, ktorý dnes už kultovú milostnú komédiu s herečkou Renee Zellwegerovou pripomína. Ale ktohovie, možno Vica Kerekes prekoná aj držiteľku Oscara. V takom prípade je to vlastne jedno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #film #Vica Kerekes

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...