Morbídna Morticia aj hviezda z obálky Vogue: Anjelica Huston oslavuje 70!

Herečka Anjelica Huston sa preslávila ako morbídna pani domu Morticia v komédiách Rodina Addamsovcov (1991) a Rodina Addamsovcov II (1993). Oslavuje okrúhle 70. narodeniny.

08.07.2021 00:00
shutterstock 1410988748 Foto:
Herečka Anjelica Huston na zábere z roku 2019 počas premiéry filmu John Wick 3.
debata

Výrazný typ si zahrala aj v snímke Woodyho Allena Zločiny a poklesky (1989) a objavila sa aj v jeho Tajomnej vražde na Manhattane. V roku 1986 získala Oscara za vedľajšiu úlohu vo filme Česť rodiny Prizziovcov, ktorý režíroval jej otec John Huston. Ďalšiu oscarovú nomináciu získala za skvelý výkon v úlohe Tamary v melancholickej tragikomédii Nepriatelia, príbehu lásky, ktorú podľa predlohy Isaaca Bashevisa Singera natočil v roku 1989 Paul Mazursky. A o ďalšieho Oscara sa uchádzala hneď o rok neskôr, tentoraz to bolo za podvodníčku Lilly Dillonovú v krimikomédii Stephena Frearsa Švindliari.

Herečka Anjelica Huston na zábere z roku 1997.
Zľava: Jack Huston, herečka Anjelica Huston,...
Herečka Anjelica Huston na zábere z roku 2019...

Anjelica sa narodila 8. júla 1951 a jej matkou bola štvrtá Hustonova manželka, balerína rusko-talianskeho pôvodu Enrika Somov (zomrela roku 1969 pri autonehode). Anjelica vyrastala v Írsku a Anglicku, neskôr sa presťahovala do USA. Okrem filmu zbierala skúsenosti aj na Broadwayi, kde hrala napríklad pod režijným vedením Tonyho Richardsona Ofélii v Hamletovi. Paralelne sa venovala aj práci modelky, pravidelne fotila napríklad pre časopis Vogue.

Prvýkrát ju do filmu obsadil práve jej otec, ako sedemnásťročná si zahrala v jeho filmoch Hriešny Davey a Prechádzka s láskou a smrťou. V roku 1976 ju Elia Kazan obsadil do filmu Posledný magnát, kde sa objavila spolu so svojím vtedajším partnerom Jackom Nicholsonom. Spoločne natočili ešte drámu Boba Rafelsona Poštár vždy zvoní dvakrát (1981) a v roku 1985 gangsterský film Česť rodiny Prizziovcov, ktorý vyniesol Anjelice už spomínaného Oscara, akadémia ocenila jej kreáciu odvrhnutej mafiánskej vnučky.

Hustonová hrala tiež v poslednom snímke svojho otca Mŕtvy (1987), ku ktorému napísal scenár jej brat Tony Huston. Na prelome tisícročia nakrúcala v Českej republike televíznu historickú snímku Hmly Avalonu. Uplatnila sa aj ako režisérka, v roku 1996 debutovala drámou podľa skutočných udalostí. O tri roky neskôr nakrútila drámu o ovdovenej matke siedmich detí Agnes Brownová, v ktorej tiež vytvorila titulnú rolu.

Pod vedením Wesa Andersona si zahrala v jeho originálnych melancholických komédiách Taká zvláštna rodinka a Život pod vodou. Od roku 1992 bola vydatá za sochára Roberta Grahama, ktorý však zomrel v roku 2008. Napísala dve knihy pamätí, Príbeh v poslednej dobe (2013) a Sleduj ma (2014).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gabrielle Katz (@katzzygabby91)

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #modeling #rodina #jubileá hviezd #Anjelica Huston

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...