Pamätáte si na hrdinu Scary Movie? V Cannes vzal kritikom dych, prorokujú mu...

Najprv pôsobil ako "vídžej" na obrazovkách MTV, neskôr ho svet spoznal aj vďaka parodickej sérii Scary Movie. Zdá sa však, že herec Simon Rex ešte neukázal všetky karty. V Cannes skutočne prekvapil.

17.07.2021 12:00
France Cannes 2021 Red Rocket Red Carpet Foto: ,
Herec Simon Rex na uvedení filmu Red Rocket.
debata (1)

Štyridsaťšesťročný americký herec priniesol do mesta na francúzskom pobreží novinku pod názvom Red Rocket, ktorá po premietaní nadchla väčšinu kritikov. Rex v nej stvárnil vyslúžilého pornoherca, ktorý sa vracia do rodného mesta a vyrovnáva sa so stratenou slávou, ktorú chce stoj čo stoj získať späť.

Prvé kritiky, ktoré sa po premietaní snímky objavili, nešetria chválami. Dokonca sa začalo šuškať o tom, že by Simon Rex mohol získať za svoj výkon aj oscarovú nomináciu na budúci rok. „Dajte Simonovi Rexovi cenu pre najlepšieho herca. Sean Baker (pozn.: režisér filmu) je národný poklad,“ napísal napríklad americký kritik Jordan Ruimy.

zväčšiť Režisér Sean Baker (vľavo) a herci Bree Elrod a... Foto: SITA/AP, Brynn Anderson
France Cannes 2021 Red Rocket Red Carpet Režisér Sean Baker (vľavo) a herci Bree Elrod a Simon Rex predstavili v Cannes film Red Rocket.

Ako to nakoniec dopadne, samozrejme, ukáže až čas. O tom, či by Rex mohol získať cenu pre najlepšieho herca v Cannes, sa však verejnosť dozvie už v sobotu večer – vtedy rozdajú ocenenia aj vyhlásia víťazný film, držiteľa Zlatej palmy.

Okrem Rexa, ktorý aj pre Scary Movie mal skôr povesť bláznivého komika, sa vo filme Red Rocket objavili aj herečky Bree Elrod a Suzanna Son.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #film #kritika #Cannes #Oscar #talent #Simon Rex

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...