Sexi, múdry, ale na zabitie! Vojta Kotek ako neznesiteľný génius

Na fyzikálne zákony je jednotka, s tým ostatným si hlavu zrovna neláme.

27.07.2021 00:00
Vojta Kotek Foto:
Vojta Kotek v novinke Einstein – Prípady neznesiteľného génia.
debata

Jeho povaha a intelekt mu spoločne pripravujú zaujímavé životné situácie, do ktorých by sa sám radšej nedostával. „Sexi, múdry, ale na zabitie,“ to je skrátka popis seriálového Einsteina, respektíve prapravnuka Alberta Einsteina. Ten sa o slovo na obrazovkách Prima PLUS prihlási od 14. augusta.

Filip Koenig je najmladší profesor, ktorý kedy vôbec prednášal teóriu fyziky na univerzite. Filip ale trpí dedičnou Huntingtonovou chorobou a keďže mu má zostávať nanajvýš niekoľko rokov života, žije svoj život naplno.

Priznanie Čítajte viac Aj nežná hviezda Slovanov sa objaví v pokračovaní Hniezda! Popri Norisovej či Karnasovej

Keď sa počas lekárskej prehliadky snaží z ordinácie ukradnúť lieky, ktoré by spomalili zhoršovanie jeho zdravotného stavu, je zatknutý políciou. Vo väzení sa pripletie k vyšetrovaniu vraždy a svojimi znalosťami pomôže vyšetriť prípad. Polícia pochopí, že by sa im Filip so svojou genialitou mohol hodiť. Dostane tak od šéfa kriminálky ponuku, že si miesto pobytu vo väzbe môže vybrať aj funkciu ich konzultanta. Aj keď nerád, Filip si vyberá druhú možnosť.

„Filipa to vyšetrovanie a práca s políciou veľmi zdržujú od jeho skutočnej práce, ale na druhú stranu ho to nesmierne baví. Je to pokrm pre jeho mozog,“ približuje svoju postavu jej predstaviteľ Vojtěch Kotek.

Nakrúcanie seriálu prebiehalo ešte pred prepuknutím pandémie a jej priebeh následne aj odložil samotnú premiéru. Tej sa diváci v Česku dočkali pred niekoľkými týždňami a pozadu už nezostanú ani diváci na Slovensku.

Slovenská premiéra seriálu Einstein – Prípady neznesiteľného génia, je na obrazovkách kanálu Prima PLUS na programe v sobotu, 14. augusta o 20.15 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vojta KOtek

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...