Horor Mucha sa k divákom dostal pred 35 rokmi, jeho scény desia dodnes! A čo jeho hlavný hrdina?

Film, pod ktorý sa podpísal režisér David Cronenberg, sa k divákom v USA a Kanade dostal v auguste 1986. Hlavnú rolu si zahral vtedy 34-ročný Jeff Goldblum.

31.07.2021 00:00
Mucha Foto:
Mladého vedca Setha Brundlea si v horore Mucha zahral Jeff Goldblum.
debata (2)

Príbeh premeny mladého vedca Setha Brundlea (Jeff Goldblum) na muchu niektorými scénami desí dodnes. Hlavný hrdina, ktorý pracuje na prístroji, ktorý by dokázal ľudí teleportovať, túži svoj prístroj vyskúšať sám na sebe. Do zariadenia však vletí mucha a pri procese teleportovania tak dôjde k zmiešaniu dvoch DNA. Proces strašnej premeny vedca sa muchu sa začína, jeho svedkom je novinárka Veronica Quaife (Geena Davis).

Film sa nakrúcal v Kanade s rozpočtom 15 miliónov dolárov. Maskérom snímky vyniesla ich práca na filme dokonca Oscara. Niet divu, boli to práve masky, ktoré vyvolávali hrôzu aj zvedavosť divákov pred filmovým plátnom. Premenu mladého sympatického vedca na monštrum zvládli tak, že aj po 35 rokoch dokážu niektoré scény naháňať hrôzu.

zväčšiť Jeff Goldblum a Geena Davis ako manželia v roku... Foto: SHUTTERSTOCK
Jeff Goldblum a Geena Davis Jeff Goldblum a Geena Davis ako manželia v roku 1990.

Jeff Goldblum mal v čase nakrúcania filmu 34 rokov, jeho krásna kolegyňa, Geena Davis, o štyri menej. V roku 1987 sa herecká dvojica spoločne postavila pred oltár, ich láska však vydržala len 3 roky a manželstvo zostalo bezdetné. Herec sa v roku 2014 oženil opäť.

zväčšiť Jeff Goldblum a jeho súčasná manželka, Emilie... Foto: SHUTTERSTOCK
Jeff Goldblum a jeho súčasn Jeff Goldblum a jeho súčasná manželka, Emilie Livingston - spolu s ich dvoma deťmi.

Goldblum spojil svoj život s Emilie Livingstonovou, s ktorou má dve deti. Otcom sa tak stal až po 60-ke, pár sa teší z dvoch chlapcov. Herec Jeff Goldblum, ktorý v októbri oslávi 69 rokov, sa pomerne často ukazuje na červených kobercoch. A hoci sa to hovorí skôr pri ženských hviezdach – aj on vyzerá, akoby čas pre neho plynul o čosi pomalšie, než pre ostatných. Ktohovie… Možno vďaka jeho manželke, ktorá je od neho o polovicu mladšia, mu vrásky takmer nepribúdajú.

zväčšiť Jeff Goldblum a jeho súčasná manželka, Emilie... Foto: SHUTTERSTOCK
Jeff Goldblum Jeff Goldblum a jeho súčasná manželka, Emilie Livingston, na aktuálnej snímke.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mucha #Jeff Goldblum

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...