Obľúbený lekár z českých Sestričiek prechádza z urgentu k vojakom

Jedna z najvýraznejších postáv českého seriálu Sestřičky a predtým Modrý kód, doktor David Hofbauer v podaní Mareka Němca, prechádza k armáde.

09.08.2021 00:00
Marek Nemec Foto:
Doktor David Hofbauer v podaní herca Mareka Němca.
debata

Doktor Hofbauer dostane novú pracovnú pozíciu a stojí pred ním nemalá výzva. Nový český seriál 1. MISE, na ktorý sa už od 29. augusta môžu tešiť aj diváci na Slovensku na kanáli Prima PLUS, vykresľuje náročnú prácu a výcvik vojenských lekárov.

„David Hofbauer bude musieť byť nebývalo zodpovedný, dostal na starosť primariát. Snaží sa dostať do nového organizmu. Ja som rád, že David Hofbauer ako postava pretiekol do 1. MISE,“ hovorí herecký predstaviteľ pomerne zložitej postavy Marek Němec.

Vojenské prostredie pritom pre Mareka Němca nie je práve blízke. „Ja sám som na vojne nebol, som prvý ročník, ktorý sa vyhol povinnej vojenskej dochádzke. Premýšľal som o tom, či by som nemal ísť, ale divadlo ma drilu naučilo. Myslím, že vojna chlapa z chlapca neurobí, aj keď niektorí zelení by možno nesúhlasili,“ doplnil Neměc.

Seriál televízie Prima 1. MISE monitoruje výcvik dvanástich mladých lekárov určených pre nasadenie do prestížneho medzinárodného oddielu. 1. MISE je prvý a súčasne jediný český seriál, ktorý dá divákovi poznať, ako obdivuhodná je profesia vojenských lekárov a ako dôležitá je ich precízna a vo všetkých smeroch náročná príprava.

Okrem Mareka Němca sa v seriáli predstavia aj Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Pavel Řezníček či herci známi práve aj zo seriálu Sestřičky Adéla Gondíková, Sandra Nováková, Ondřej Rychlý a ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál 1. MISE

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....