Vášeň pre rýchle kolesá aj pomoc iným! Chantal Poullain má aj šarm a narodeniny

Francúzsky šarm, noblesu a typický akcent vnáša do českej spoločnosti Chantal Poullain, ktorá 17. augusta oslavuje šesťdesiatpäťku.

17.08.2021 09:30
485399325 Foto:
Herečka Chantal Poullain na uvedení kalendara Proměny 2020.
debata (2)

Hrá v divadle i vo filmoch, má vlastnú nadáciu. Mnohé detské nemocnice v Čechách premenila zo strohých priestorov v eldorádo fantázie. K jej imidžu patria tiež impozantné výkony na automobilovom okruhu. Pôvabná Francúzka s temným altom v hrdle je temperamentná, citlivá, roztržitá a vášnivá.

Milovníčka silných áut, ktorej jej priatelia hovoria uragán a perfekcionistka, po viac ako štyridsiatich rokoch v Čechách stále hovorí s typickým prízvukom a hovorí, že sny sa jej zdajú vo francúzštine. Okrem výrazných rolí vo filmoch (Šašek a kráľovná, Konec starých čias, Don Gio, Hrad z piesku, Kráľ Ubu a Vyhnanie z raja) je trvalo prítomná na divadelných pódiách.

Z jej partov vynikla hlavne role diabla Wolanda v dramatizácii Bulgakovovho románu Majster a Margaréta. A nakoniec si trúfla aj na obávaného Shakespeara v češtine čoby opatrovateľka v Rómeovi a Júlii v réžii Vladimíra Morávka.

zväčšiť Herečka Chantal Poullain so synom Vladimírom... Foto: ronin / Česká editoriální fotografie / Profimedia
365213362 Herečka Chantal Poullain so synom Vladimírom Polívkom.

Rodáčka z rodiny maliarky a umeleckého kováča v južnom Francúzsku (narodená v Marseille) sa v roku 1978 v divadle v Ženeve stretla s Bolkom Polívkom. To už mala za sebou kláštornú školu a štúdium herectva. Vydala sa za neho a odišla s ním do Čiech, manželstvo dvoch silných osobností však nevydržalo.

Hrali spolu v divadelnej hre Šašek a kráľovná. Túto fantasknú komédiu o vzťahu moci a podriadenosti previedla v roku 1988 na filmové plátno režisérka Věra Chytilová a objavila tak energickú a výbušnú Francúzku pre českých filmárov.

Šantalka, ako si hovorí aj sama, si súčasné role v pražskom divadle Ungelt necháva preložiť do francúzštiny, aby im dokonale rozumela. Tiež naspievala francúzske šansóny, miluje more a prístavy, má rada farby, staré veci a pohodu. Chantal je mamou syna Vladimíra Polívku, ktorého otcom je slávny herec a komik. Aj on sa vrhol na hereckú dráhu a naposledy ho mohli vidieť diváci napríklad v komédii Matky.

V roku 2003 Poullainová zavinila dopravnú nehodu a od súdu odišla s podmienkou. Herečka sa s poškodenými tiež dohodla na odškodnení a ťažko zranenej dvojici z havarovaného automobilu vyplatila dohromady takmer pol milióna odškodného.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #herectvo #kariéra #Chantal Poullain #jubileá hviezd

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...