Popoluška Šafránková kontra Popoluška Kubařová! Kto vyhráva súboj v slávnych rozprávkových šatách?

Minulý týždeň mala v Bratislave slávnostnú premiéru novinka Jedine Tereza, v ktorej hlavnú ženskú rolu stvárnila česká herečka Veronika Khek Kubařová.

16.09.2021 02:00
debata (3)

Dej filmu sa točí okolo lásky a rozchodu. Hlavná hrdinka už pár rokov prežíva s Tomášom, stvárňuje ho Igor Orozovič, lásku ako z učebnice. Meteorológ získal skvelú prácu televízneho moderátora počasia, Tereza sa zatiaľ neúspešne snaží rozbehnúť podnikanie s výrobou topánok. Na Štedrý deň, keď je Tomáš povolaný do služby, ho však Tereza pristihne v šatni v naoko chúlostivej situácii s populárnou televíznou moderátorkou. Nedá mu šancu situáciu vysvetliť, a tak sa Tomáš všakovakými spôsobmi pokúša vzťah zachrániť.

Nasleduje séria „pokusov“ zo strany filmového Tomáša získať svoju lásku späť. V rámci nakrúcania komédie si Veronika Khek Kubařová oblečie aj šaty, ktoré sú dobre známe fanúšikom legendárneho filmu Tri oriešky pre Popolušku z roku 1973 v hlavnej úlohe s Libušou Šafránkovou.

zväčšiť Herečka Libuše Šafránková a herec Pavel... Foto: TV Markíza
Tri orisky pro Popelku - foto Herečka Libuše Šafránková a herec Pavel Trávniček v kultovej rozprávke Tri oriešky pre Popolušku z roku 1973.

„Vo filme je scéna, v ktorej som mala to šťastie obliecť sa do repliky šiat Libuše Šafránkovej z Troch orieškov pre Popolušku a sedela som na koni vo fotografickom ateliéri, kam priviedli živého koňa,“ opísala mladá česká hviezda. Romantika ako v pôvodnom filme však „nehrozila“. Prečo? „V priebehu romantickej scény kôň vykonal potrebu, čím nám dal pekne najavo, aby sme trochu ubrali z romantiky. V tom malom priestore bola potreba takéhoto veľkého koňa znateľná a my sme boli šťastní, že máme rúška. Nakoniec sme to nejako rozdýchali,“ doplnila herečka.

zväčšiť Veronika Khek Kubařová  vo filme Jedine Tereza... Foto: CinemArt
Veronika Khek Kubařová Veronika Khek Kubařová vo filme Jedine Tereza v Bratislave.

Vo vedľajších úlohách filmovej novinky režiséra Jaroslava Fuita sa predvedú Iva Janžurová či Lenka Vlasáková. Veronika Khek Kubařová priviezla komédiu minulý týždeň po Bratislavy.(ga­léria).

Karin Haydu na premiére filmu  Jedine Tereza v...
Veronika Khek Kubařová  na premiére filmu...
+2Zuzana Vačková na premiére filmu  Jedine Tereza...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Libuše Šafránková #Jedine Tereza

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...