Pred 35 rokmi na Zemi stroskotal Alf! Nočná mora Tannerovcov a mačiek sa začala

Do roku 1990 celkom vzniklo 102 epizód úspešného seriál Alf, plánovaná piata séria sa už ale nenakrútila.

22.09.2021 13:00
alf Foto:
Mimozemšťan Alf a jeho pozemská rodina Tannerovcov.
debata

Príbehy chlpatého mimozemšťana, ktorý stroskotal do garáže americkej rodiny Tannerovcov, sa na televíznych obrazovkách prvýkrát objavili 22. septembra 1986 a Alf, ako sa vesmírny cestovateľ volá, sa páči aj dnešným deťom. Teda: rodák zo zničenej planéty Melmac sa vlastne volá Gordon Shumway, ALF je skratka výrazu Alien Life Form (Mimozemská forma života), ako Alfa ho ale poznajú nielen nešťastní Tannerovci, ale aj diváci po celom svete. Vrátane Slovenskej republiky, kde plyšáka milujúceho mačky – avšak vo svojom žalúdku – skvele nadaboval Stano Dančiak.

Malý, chlpatý a nosatý mimozemšťan sa zrodil v hlavách Toma Patchetta a Paula Fusca, ktorý v pôvodnom americkom znení hlavnému hrdinovi prepožičal svoj hlas. Hrdinovi, ktorý vnesie poriadnu dávku vzrušenia do pokojného predmestského života, dali do vienka nielen neukojiteľnú chuť na mačky, ale aj závislosť na nákupoch cez telefón alebo schopnosť privádzať svojich ochrancov k šialenstvu.

Do roku 1990 celkom vzniklo 102 epizód, plánovaná piata séria sa už ale nenakrútila. V roku 1996 ešte vznikol televízny film Alf versus U.S. Army, ktorý mal zavŕšiť mimozemšťanove osudy na Zemi, u divákov ale pohorel.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Alf

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....