James Bond v podaní ženskej herečky? Daniel Craig má jasno, toto odkázal

Veľkolepá premiéra sa už v týchto dňoch očakáva ohľadom toľko odkladanej bondovky, poslednej s hercom Danielom Craigom v úlohe agenta 007. Craig sa vyjadril pri tej príležitosti aj ohľadom obsadenia ženskej herečky do úlohy Bonda.

22.09.2021 00:00
No Time to Die Daniel Craig Foto:
Daniel Craig v novej bondovke Nie je čas zomrieť (No Time to Die).
debata (1)

Podľa jeho slov patrí do skupiny ľudí, ktorí si nemyslia, že ikonickú filmovú rolu by mala stvárňovať žena. „Jednoducho by mali existovať lepšie úlohy pre ženy. Prečo by žena mala hrať Jamesa Bonda, keď môže existovať rovnako dobrá rola ako James Bond, ale určená pre ženu,“ citoval Craiga portál Radio Times.

Podobné vyjadrenia ešte pred časom smerovala do médií aj producentka Barbara Broccoli, ktorá posledné roky stojí za sériou o agentovi Jej veličenstva. „Musíme nakrúcať filmy o ženách a so ženskými príbehmi, ale mali by sme pre ne vytvoriť ženské charaktery, nie iba urobiť lacný trik zmeny mužského charakteru na ženský,“ uviedla známa producentka.

Najnovšia bondovka Nie je čas zomrieť, ktorá by aj do slovenských kín mala vstúpiť budúci štvrtok 30.9., otvorila diskusiu o tom, akú výraznú rolu v nej zohrávajú ženy. Dokonca sa objavili tvrdenia, že rolu Bonda získala vo filme ženská herečka – Lashana Lynch. Neskôr bolo vysvetlené, že Lynchovú tvorcovia pridali do príbehu ako tajnú agentku, ktorá síce dostane na plátne výraznejší priestor, ale nestáva sa žiadnym novým Jamesom Bondom.

Okrem 53-ročného Craiga, ktorého diváci uvidia ako Jamesa Bonda poslednýkrát, sa vo filme objaví aj Ana de Armas, Lea Seydoux, Naomie Harris, Ralph Fiennes či v úlohe zlosyna Rami Malek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rola #Daniel Craig #James Bond

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...