Slávna Grace Kellyová milovala erotikou nabitý film Juraja Herza! Aj vďaka nej sa dostal do sveta

V šou Zlaté časy si Jana Plichtová zaspomínala na film z roku 1969 - Sladké hry minulého leta. Spolu s ňou aj Milan Lasica, ktorý považoval tento film Juraja Herza za jeden z najlepších, v akom kedy hral.

07.10.2021 13:00
debata (6)

Napriek nedávnemu úmrtiu Milana Lasicu, ktorý sa stal súčasťou relácie Zlaté časy v roku 2017, sa diváci ešte zopár týždňov budú stretávať s dvojicou Milan Lasica-Elena Vacvalová tak, ako boli zvyknutí. RTVS aktuálne vysiela niekoľko premiérových epizód, ktoré boli predtočené.

Hosťami šou sa stali astronóm Jiří Grygar a sociologička Jana Plichtová, ktorá si v roku 1969 zahrala vo filme Juraja Herza Sladké hry minulého leta. Spolu s ňou sa pred kamerou snímky objavili aj Milan Lasica či Július Satinský. A práve na snímku, v ktorej boli na tú dobu odvážne intímne scény, si dvojica Lasica – Plichtová zaspomínala. „Je to jeden z najlepších filmov, v akých som kedy hral a jeden z majstrovských kúskov Juraja Herza,“ opísal Milan Lasica.

Video
Zdroj: RTVS

Plichtová (71) si spomenula na časy, kedy snímka putovala na festival do Monte Carla. Ako dodala, bolo to v období, kedy prišiel do televízie nový riaditeľ, ktorému sa tento krok nepozdával. „Ten film je hrozný, veď sa tam stále sexuje, takto sa nemôže Československo prezentovať vo svete,“ citovala Plichtová jeho slová. Film však už nešlo zo súťaže stiahnuť, napokon získal hlavnú cenu. Ako dodala, snímka očarila aj monackú kňažnú a niekdajšiu hollywoodsku hviezdu Grace Kellyovú. „Ona si ten film zadovážila a prezentovala ho s nadšením všetkým svojim známym. Tak veľmi ho propagovala, že sa ho aj vďaka tomu podarilo predať do mnohých krajín sveta. A ja som dokonca dostávala listy nielen od domácich divákov, ale z krajín, do ktorých sa ten film dostal,“ dodala Plichtová, ktorá si v snímke zahrala ako 19-ročná (video hore).

Premiérový diel šou Zlaté časy, ktorej hosťami budú Jiří Grygar a Jana Plichtová, si pozrite vo štvrtok 7.10. o 20.30 na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Herz #Jana Plichtová #Zlaté časy

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...