Magálová, Balzerová, Kronerová... Bartoška má na filmové manželky šťastie! S ktorou mu to ladilo najlepšie?

Jiří Bartoška sa v posledných rokoch predviedol aj vo vydarených komédiách - v nich mu režiséri dopriali skvelé herecké "polovičky".

16.10.2021 00:00
Kamila Magálová, Jiří Bartoška a Oldřich Kaiser Foto:
Slovenská herečka Kamila Magálová s českými kolegami - Jiřím Bartoškom (vľavo) a Oldřichom Kaiserom.
debata (1)

Práve teraz je v slovenských kinách k videniu novinka v hlavnej úlohe s Jiřím Bartoškom, Zbožňovaný. Komédia o tom, že nevera človeka predsa len jedného dňa dobehne, dáva priestor aj ženským hviezdam. Popri Bartoškovi sa pred kamerou ukážu Zuzana Kronerová a Ivana Chýlková. Je to práve slovenská herečka, ktorá si v novinke režiséra Petra Kolečka, držiteľa Českého leva za scenár životopisného filmu Masaryk, zahrala rolu Olgy, Bartoškovej manželky. V komédii to so svojím neverným manželom veru nemá ľahké… Ale, rovnako neľahké to mali aj jeho predošlé filmové manželky. Alebo on s nimi? O ktorých herečkách je reč? A ako sa k Bartoškovi pred kamerami hodili?

V roku 2018 sa k divákom dostala vydarená komédia Teória tigra režiséra Radka Bajgara – v nej si manželku Jiřího Bartošku zahrala obľúbená česká hviezda Eliška Balzerová. Keďže film hovorí o mužoch pod papučou, presne takého stvárnil aj Bartoška. Až jedného dňa… Áno, svojej milujúcej, obetavej, no najmä manipulatívnej manželke ušiel. Pred jej „láskou“ sa dokonca schoval do liečebne pre duševne chorých, na úteku mu cestu skrížila aj slovenská herečka Lucia Siposová, ktorá si v snímke zahrala zvodnú fotografku.

Bartoškovou manželkou, síce s prívlastkom „bývalá“, bola ďalšia slovenská herečka, Kamila Magálová. Tá si jeho exmanželku, s ktorou však Bartoška stále žil pod jednou strechou, zahrala v komédii Líbáš jako Bůh od režisérky Marie Poledňákovej v roku 2009. Spojenie Bartošku a Magálovej bolo v tejto snímke naozaj vydarené, ich večné „doťahovanie sa“ malo iskru aj humor.

Ak patríte k fanúšikom týchto filmov, potom pošlite hlas tej herečke, ktorá vám k Jiřímu Bartoškovi „sedela“ najlepšie! Bola to Kronerová, Balzerová či Magálová? Hlasujte!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kamila Magálová #Jiří Bartoška

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...