Muži sú skôr cukrári-inžinieri! Čo to znamená? Vysvetľuje porotkyňa šou Pečie celé Slovensko

Ak ste si už stihli obľúbiť šou Pečie celé Slovensko, potom je to bezpochyby aj pre jej dve porotkyne - Petru Tóthovú a Jozefínu Zaukolcovú. Obe sa pečeniu roky venujú profesionálne a pred kamerami hodnotia zručnosti súťažiacich.

21.10.2021 00:00
Petra Tothova   porotkyna sou Pecie cele...
Petra Tóthová, porotkyňa šou Pečie celé Slovensko.
debata

Petra Tóthová povýšila cukrárstvo na umenie a jej torty sa vyznačujú unikátnym prevedením s dôrazom na detail. Čo si majú ľudia pod pojmom umelecká cukrárka predstaviť? „Ide mi o detail, o estetické zladenie celého dezertu alebo torty. Pri dezertoch je dôležité nielen to, aby dobre chutili, ale aj očarili na pohľad,“ opísala v rozhovore pre TV Pravda.

Video

Sympatická porotkyňa sa v cukrárskom umení zdokonaľovala po celom svete. Medzinárodné receptúry si osvojila počas piatich rokov v Dubaji, jej najobľúbenejšie kurzy boli v New Yorku a v najlepšej kuchárskej škole na svete v Le Cordon Bleu London. Pravidelne pripravuje aj torty podľa receptúry dvornej cukrárky britského kráľovského dvora Fiony Cairns, ktorá sa postarala o svadobnú tortu pre princa Wiliama a Kate.

Milan Zimnykoval a Juraj baca  porotkyne Petra Tothova a Jozefina Zaukolcova 3 Čítajte viac Išli jeho kilá hore? Juraj Bača o šou Pečie celé Slovensko aj o kalóriách

Ako vníma ona predstavy súťažiacich, s ktorými prišli pred kamery? Túžia vďaka šou zmeniť svoje životy? „Pre každého je to jeho osobná méta, ktorú si dal pred prihlásením sa do súťaže. Pre niekoho to môže byť už len samotné prihlásenie sa do šou, potom je to určite každé ďalšie a ďalšie kolo, do ktorého sa súťažiaci prepracujú, pretože sa postupne učia čoraz náročnejšie veci. A áno, niekomu môže šou zmeniť aj život od základov,“ opísala.

Pred kamerou sú v pozícii cukrárov ženy aj muži, ako vníma ona rozdiel medzi pohlaviami, čo sa ich práce týka? „Muži-cukrári majú na veci iný pohľad. Ženy dajú viac na pocity a na to, čo sa im viac páči, muži idú viac na štruktúru, sú perfekcionisti, takí cukrári-inžinieri.“ (viac vo videu pre TV Pravda hore)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Pečie celé Slovensko

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...