Zo sexi dračíc TWiiNS spievajúce mamy! Neuveríte, vrátili sa k hitom zo Zlatej brány

Dvojčatá Daniela a Veronika Nízlové alias duo TWiiNS predstavujú nový projekt pre deti, v ktorom sa pozreli na fenomén detskej tvorby Zlatú bránu, legendárnu reláciu z košického televízneho štúdia.

22.10.2021 11:05
Sestry Daniela a Veronika Nízlové známe ako... Foto:
Sestry Daniela a Veronika Nízlové známe ako TWiiNS na archívnom zábere.
debata (1)

„Počas troch desaťročí vygenerovala desiatky skladieb, ktoré sú dodnes tým najlepším, čo v tejto oblasti hudobnej tvorby na Slovensku vzniklo,“ pripomína hudobný dramaturg Juraj Čurný, ktorý projekt inicioval.

Na skladbách pre Zlatú bránu sa podieľali významní skladatelia ako Vladimír Figar, Ali Brezovský, Ivan Horváth a ďalší vrátane napríklad Pavla Hammela. Medzi textmi sú aj zhudobnené detské básničky Ľudmily Podjavorinskej, Márie Rázusovej-Martákovej, Kristy Bendovej.

Sestry Nízlové priviedli k projektu TWiiNS Kids a k prechodu k inému žánru hudobnej produkcie aj ich životné udalosti. Daniela sa stala začiatkom roka 2020 mamou Lindy a Veronika privedie na svet svojho prvého potomka v novembri.

„Ako mama a budúca mama sa už na tvorbu pozeráme aj trochu inými očami. Je veľmi príjemné sa vracať aj do nášho detstva a keď naše verzie skladieb zo Zlatej brány púšťame rodine a priateľom, často sa stretávame s čistou emóciou spomienok na detstvo a vychovávanie detí,“ hovoria speváčky, ktoré chystajú pre deti celý album Zlatá brána dokorán 2021, má vyjsť pred Vianocami vo vydavateľstve OPUS.

nízlová Čítajte viac Veronika Nízlová z Twiins: Krásnym darom prekvapila nevestu, aj si na svadbe poplakala

„Ponúkol som Daniele a Veronike svoj výber s tým, že majú voľnú ruku v tom, aké skladby by chceli naspievať. Príjemne ma prekvapili, že si výber rovnomerne rozdelili v čase. Sú tam pesničky z troch desaťročí od tých notoricky známych až po také, ktoré si zaslúžia svoje znovuobjavenie,“ komentoval pripravovanú novinku Čurný.

Album predznamenáva skladba Bábika na kľúčik, ktorá pochádza zo záveru existencie Zlatej brány v druhej polovici 90. rokov. Farebný a veselý videoklip k novej, modernej verzii pesničky nakrúcali v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #spev #album #pesnička #detstvo #Twiins #Zlatá brána

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...