Herec Tyler, Gunther z Priateľov, podľahol rakovine: Spomína na neho Aniston aj Cox

Americký herec James Michael Tyler, známy najmä vďaka úlohe Gunthera v televíznom sitkome Priatelia, zomrel v nedeľu vo veku 59 rokov.

25.10.2021 06:04
Obit James Michael Tyler Foto: ,
Herec James Michael Tyler na zábere z roku 2012.
debata

Tyler zomrel pokojne vo svojom dome v Los Angeles v nedeľu, oznámil jeho manažér. Hercovi v roku 2018 diagnosti­kovali rakovinu prostaty v pokročilom štádiu, informovala televízia Sky News.

„Svet ho poznal ako Gunthera z úspešného seriálu Priatelia, no Michaelovi milovaní ho poznali ako herca, hudobníka, aktivistu za budovanie povedomia o rakovine a milujúceho manžela,“ napísal hercov manažér. „Ak ste ho stretli raz, spriatelili ste sa s ním na celý život.“

Tylerova postava Gunthera, niekedy prezývaná aj „siedmy priateľ“, sa stala jednou z najobľúbenejších vedľajších postáv seriálu Priatelia. Gunther bol barmanom a neskôr manažérom kaviarne Central Perk, kde šestica hlavných protagonistov trávila čas, a počas desiatich sérií sitkomu bol beznádejne zamilovaný do Rachel, ktorú stvárnila Jennifer Aniston.

Po ukončení natáčania Priateľov v roku 2004 sa Tyler objavil v seriáloch Scrubs a Modern Music, pričom si zahral aj samého seba v sitkome Matta LeBlanca (Joey z Priateľov) Epizódy. Po tom, ako Tylerovi zistili rakovinu, účinkoval aj počas liečby v dvoch krátkych filmoch a podieľal sa na informačnej kampani nadácie pre liečbu rakoviny prostaty.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

V rozhovore v júni tohto roka Tyler prezradil, že sa pre svoj zdravotný stav nemohol osobne zúčastniť na nakrúcaní spomienkového špeciálu Priatelia: Zasa spolu (Friends: The Reunion). S rakovinou bojoval tri roky, rozšírila sa mu však do kostí, v dôsledku čoho mal paralyzovanú dolnú časť tela. Tyler po sebe zanechal manželku Jennifer Carnovú.

Po oznámení úmrtia 59-ročného Tylera si svojho bývalého kolegu pripomenuli aj hviezdy slávneho sitkomu. Herečka Jennifer Aniston zverejnila krátke video zo seriálu aj pár záberov a pridala dojímavý odkaz na Instagrame. „Priatelia by bez teba nikdy neboli tým, čím sa stali. Ďakujem za smiech, ktorý si priniesol nielen do seriálu, ale aj do našich sŕdc. Budeš nám veľmi chýbať,“ napísala.

Jej kolegyňa Courteney Cox, ktorá v seriáli stvárňovala Monicu, tiež pridala odkaz: „Veľkosť vďačnosti, ktorá s tebou zakaždým vkročila do miestnosti a ktorú si prejavoval každý deň na nakrúcaní, je rovnakou veľkou vďakou, ktorú cítim sama za to, že som ťa poznala. Odpočívaj v pokoji, James,“ napísala na sociálnej sieti herečka.

So spomienkovými odkazmi sa pridali aj ďalší dvaja členovia hereckej šestice z Priateľov. Odkazy na Instagrame zdieľala doposiaľ herečka Lisa Kudrow, ale aj jej kolega Matt LeBlanc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #rakovina prostaty #priatelia #James Michael Tyler

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...