Takmer 40 rokov a kultový album Darinky Rolincovej je späť! Pamätáte si ju ešte takto?

Písal sa rok 1982 a ona mala v tom čase takmer jedenásť rokov. Už vtedy ju však poznali na oboch stranách česko-slovenskej hranice. Speváčka Dara Rolins, vtedy ešte Darinka Rolincová vydala jeden z najúspešnejších albumov svojej kariéry.

10.11.2021 00:52
Dara Rolins Foto:
Speváčka Dara Rolins sa udržiava na vrchole kariéry viac ako 40 rokov.
debata (1)

Reč je o nahrávke Keby som bola princezná Arabela, ktorá vyšla vo vydavateľstve Opus a ktorá ešte viac upevnila popularitu zázračného detského talentu začiatku 80-tych rokov. Dnes, po bezmála 40 rokoch vychádza tento album znovu, pričom okrem 13 pôvodných piesní (medzi nimi Školská láska, Mama, prečo?, Arabela, Až raz budem učiteľkou) obsahuje aj desať bonusov, medzi ktorými sú aj veľké duetové hity s Petrom Nagyom Aprílové deti a Karlom Gottom Zvonky štěstí.

deti, hudba, mobil, školáčka, radosť Čítajte viac Deti hodnotia skladby Dary Rolins či Tublatanky! Ako dopadla pieseň Až raz budem učiteľkou?

„Je to nostalgická spomienka na moje rané detstvo a úplné začiatky kariéry. Sú to pesničky, ktoré navždy zostanú v pamäti nielen mojej, ale aj všetkých mojich rovesníčok a ich detí,“ komentuje vydanie albumu Dara Rolins. Na adresu novinky sa vyjadril pre médiá aj spevák Miro Jaroš, ktorý je v súčasnosti populárny práve ako autor skladieb určených primárne detskému publiku.

zväčšiť Speváčka Darinka Rolincová v čase, keď vydala... Foto: Karol Belický
Darinka Rolincova Speváčka Darinka Rolincová v čase, keď vydala album Keby som bola princezná Arabela.

„Trúfam si povedať, že dodnes sme tu nemali výraznejší detský talent, ktorý takto dokázal interpretovať pesničky. Teším sa hlavne z bonusových nahrávok, ktoré vychádzajú prvýkrát na CD. Ako zberateľ viem, že ich v tomto období Darinka nahrala oveľa viac. Verím, že v budúcnosti tiež uzrú svetlo sveta a potešia nielen tých, ktorí sme s nimi vyrastali,“ komentoval.

zväčšiť Speváčka Darinka Rolincová na obale albumu Keby... Foto: Warner Music
ROLINCOVA DARINKA KEBY SOM BOLA PRINCEZNA Speváčka Darinka Rolincová na obale albumu Keby som bola princezná Arabela.

Známa slovenská speváčka oslávi už o pár týždňov svoje 49. narodeniny a pri tej príležitosti sa oplatí tiež porovnať si, ako sa zmenila od svojich detských čias do dnes. Pozrite si priložené fotografie.

VIDEO: Ako plynie čas pre Daru Rolins?

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #album #Dara Rolins #Miro Jaroš #nahrávka #Darinka Rolincová

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...