Európske ceny MTV ovládol Ed Sheeran, umelci sa spojili na podporu miestnej LGBTQ komunity

Najlepším umelcom sa pri nedeľňajšom udeľovaní cien MTV Europe Music Awards (EMA) stal spevák a skladateľ Ed Sheeran.

15.11.2021 06:05
Hungary European MTV Awards 2021 Arrivals Foto: ,
Spevák Ed Sheeran tiež zavítal do Budapešti.
debata (6)

Britský rodák si z Budapešti odniesol aj cenu za najlepšiu pieseň za hit Bad Habits. Televízia MTV vyhlásila hudobné ceny v maďarskej metropole na podporu miestnej LGBTQ komunity, teda lesbičiek, gayov, bisexuálov, transgenderových osôb a ľudí s odlišnou orientáciou. Maďarský parlament v polovici júna schválil zákon, ktorý zakazuje osvetu o sexuálnych menšinách. Normu kritizujú aktivisti aj Európska únia.

Speváčka Rita Ora a jej partner - režisér Taika...
Partneri Marton Pal a Adam Hanol. Dvojica sa...
+18Spevák Ed Sheeran tiež zavítal do Budapešti.

Slávnostný večer sa po minulom virtuálnom ročníku konal naživo. Televízia MTV vyhlásila, že ide o „globálnu oslavu hudby pre všetky obecenstvá po celom svete“. Niektoré homosexuálne páry sa na červenom koberci bozkávali, zatiaľ čo iné sa na podporu sexuálnych menšín obliekli do dúhových šiat, napísala agentúra AP.

„Som nadšená a vďačná MTV. Myslím, že cenzúra akéhokoľvek druhu lásky je nanič, a toto je tak trochu boj proti tomu,“ povedala na červenom koberci popová hviezda Kim Petras, ktorá sa stala prvou transgenderovou účinkujúcou na európskych hudobných cenách MTV.

zväčšiť Viktoria Radványi si odniesla cenu Generation... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Hungary European MTV Awards 2021 Show Viktoria Radványi si odniesla cenu Generation Change Award za podporu LGBTQ komunity v Maďarsku, kde nedávno schválili kontroverzný zákon.

Cenu za najlepší hudobný videoklip získal rapper Lil Nas X so songom Montero (Call Me By Your Name) s homosexuálnou tematikou. Juhokórejská chlapčenská kapela BTS zvíťazila v štyroch kategóriách, napríklad najlepší pop a k-pop, a získala tak najviac cien zo všetkých.

Za najlepšieho nováčika bola vybraná 28-ročná americká rapperka Saweetie, ktorá celou šou zároveň aj sprevádzala. Talianska rocková skupina Maneskin, ktorá sa na jar stala víťazom medzinárodnej piesňovej súťaže Eurovízie, zvíťazila v kategórii najlepší rock.

Hungary European MTV Awards 2021 Arrivals Čítajte viac Nápis na saku aj bozk gay páru ako odkaz Orbánovi! Ceny MTV v Budapešti velebia lásku pre všetkých

Počas hlavnej šou boli tiež prvýkrát vyhlásení víťazi ceny za „generačnú zmenu“, odnieslo si ju päť mladých ľudí bojujúcich proti zákonom, ktoré v Maďarsku diskriminujú sexuálne menšiny.

Na slávnostnom večeri vystúpila okrem Sheerana aj kapela Imagine Dragons či britský spevák Yungblud, ktorý zvíťazil v kategórii alternatívnej hud­by.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Orbán #Budapešť #Ed Sheeran #podpora #Kim Petras #MTV EMA #LGBTI+

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....