Fanúšikovia šou Pečie celé Slovensko spozornite! Najbližšiu časť sa pripravte na zmenu, tu sú jej detaily

Z tucta finalistov "sladkej" šou ostala už len šestica najlepších, ktorí sa už túto nedeľu budú musieť popasovať s výzvami francúzskeho pekárstva a cukrárstva.

18.11.2021 11:00
pečie Foto:
Dve porotkyne - Petru Tóthovú a Jozefínu Zaukolcovú v siedmej časti ešte doplní tretia - hosťujúca porotkyňa, cukrárka Natacha Pacal (vpravo).
debata

Tvorcovia si však pre nich, ale aj pre divákov pripravili veľké prekvapenie – hodnotiť ich bude tentokrát až trojica porotkýň a pripravovať budú aj dezert za 250 eur.

Ak ste si už stihli obľúbiť šou Pečie celé Slovensko, potom je to bezpochyby aj pre jej dve porotkyne – Petru Tóthovú a Jozefínu Zaukolcovú. Obe sa pečeniu roky venujú profesionálne a pred kamerami hodnotia zručnosti súťažiacich. "Ide mi o detail, o estetické zladenie celého dezertu alebo torty. Pri dezertoch je dôležité nielen to, aby dobre chutili, ale aj očarili na pohľad,“ opísala v rozhovore pre TV Pravda Petra Tóthová, ktorá povýšila cukrárstvo na umenie (video).

Video

Siedma epizóda opäť otestuje pekárske a cukrárske zručnosti finalistov, ostávajúca šestica tých najlepších zoberie divákov do Francúzska, ktoré je známe výnimočnou pekárskou a cukrárskou tradíciou. Ich výtvory bude tentoraz hodnotiť aj hosťujúca porotkyňa, cukrárka Natacha Pacal. Diváci ju síce na obrazovke ešte nevideli, ale k šou má až prekvapivo blízko. Je totiž odbornou garantkou projektu.

zväčšiť Dve porotkyne - Petru Tóthovú (vľavo) a... Foto: RTVS
Petra Tothova Jozefina Zaukolcova a Natacha Pacal Dve porotkyne - Petru Tóthovú (vľavo) a Jozefínu Zaukolcovú v siedmej časti ešte doplní tretia - hosťujúca porotkyňa, cukrárka Natacha Pacal (vpravo).

"Moja úloha začala už niekoľko mesiacov predtým ako sme začali natáčať. Výber súťažiacich, tvorba zadaní, konzultovanie osobnej a kreatívnej výzvy so súťažiacimi, konzultovanie a návrh potrebného náradia pre show… Bola som súčasťou celej prípravy a potom prišla moja hlavná úloha počas natáčania a síce konzultácie so súťažiacimi, zabezpečovanie potrebného náradia a surovín, pomoc štábu porozumieť cukrárskym procesom a podobne,“ prezrádza cukrárka a odborná garantka projektu Natacha Pacal.

Aj napriek tomu, že súťažiaci boli s Natachou v dennom kontakte, o jej účinkovaní v úlohe porotkyne až do poslednej chvíle netušili. Čo si pre nich pripravila?

Milan Zimnykoval a Juraj baca  porotkyne Petra Tothova a Jozefina Zaukolcova 3 Čítajte viac Išli jeho kilá hore? Juraj Bača o šou Pečie celé Slovensko aj o kalóriách

V osobnej výzve budú musieť finalisti pripraviť quiche, ktorý je v podstate slaný koláč. Najznámejším je Quiche Lorraine, teda Lotrinský quiche, a pochádza z regiónu, kde sa Natacha narodila. Vo Francúzsku sa s listovým šalátom konzumuje aj ako hlavné jedlo. Alebo samostatne ako rýchly snack (video dole).

Video
Zdroj: RTVS

V technickej výzve sa budú musieť súťažiaci popasovať s tradičným francúzskym Paris Brest. Francúzska klasika v okrúhlom tvare by mala pripomínať tvar kolesa. Paris Brest vymyslel cukrár Pierre Durand pri príležitosti cyklistických pretekov od Paríža do Brestu a späť. Originál je na vrchu posypaný mandľovými lupienkami. Paris Brest sa v modernejšom cukrárstve už robí v rôznych tvaroch, na dokonalosti mu to však neuberá.

Milan Zimnykoval Čítajte viac Musím utekať domov, môj syn pečie koláč! Junior v kuchyni zburcoval rodinu

Čerešničkou na torte bude kreatívna výzva. V nej budú súťažiaci pripravovať modernú Rubikovu kocku, ktorej cena sa pohybuje na hranici 250 EUR. Jej tvorca Cédric Grolet je jedným z najúspešnejších cukrárov na svete. Najznámejšie sú jeho dezerty Rubikova kocka a dezerty z ovocia, ktoré sú vizuálne dokonalé a ich chuť je veľmi príjemne výrazná.

Siedmu epizódu šou Pečie celé Slovensko uvidia diváci RTVS už v nedeľu 21. novembra o 20.30 h na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Pečie celé Slovensko

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....