Zomrela Vinnetouova sestra Nšo-či, krásna Francúzka Marie Versini

Francúzska herečka Marie Versini, ktorá sa v 60. rokoch preslávila rolou Nšo-či, mladšej sestry apačského náčelníka Vinnetoua, zomrela vo veku 81 rokov.

23.11.2021 09:27
Maria Versini Foto:
Marie Versini a Lex Barker v roku 1963.
debata (26)

Ako informuje nemecký denník Bild, herečka zomrela 22. novembra obklopená rodinou v bretónskom meste Guingamp.

Pred dvoma rokmi, vo veku 79 rokov, Versini nešťastne spadla vo svojom parížskom byte, pričom utrpela niekoľko zlomenín a poranenie hlavy. Jej zotavovanie z vážnych zranení bolo zdĺhavé a herečku prenasledovali bolesti, píše nemecký portál bild.de, pre ktorý v tom čase povedala: „Už nie je nič ľahké. Ani čakanie, kým sa veci zlepšia.“

V roku 1956 úspešne debutovala vo filme, svoju prvú väčšiu rolu získala v roku 1958 v anglickom filme A Tale of Two Cities. Vďaka svojim jazykovým schopnostiam (hovorila po taliansky, anglicky, francúzsky a nemecky) sa uplatnila aj v ďalších zahraničných filmoch, napríklad v americkom filme Parížske blues.

zväčšiť Marie Versini v roku 2015 na pohrebe herca... Foto: Profimedia
versini Marie Versini v roku 2015 na pohrebe herca Pierra Bricea.

V roku 1963 zvíťazila v konkurze na svoju najznámejšiu rolu Vinnetouovej sestry Nšo-či v snímke Vinnetou, čo jej zabezpečilo veľkú popularitu. Potom si zahrala ešte v niekoľkých ďalších dobrodružných filmoch natočených na námete kníh Karla Maya. V 70. a 80. rokoch hrala najmä v televízii. Napísala životopisnú knihu pod názvom „Bola som Vinnetouva sestra“ a svoju rolu Nšo-či vždy opisovala ako tú najkrajšiu v jej kariérnom živote.

Maria Versini a Lex Barker v roku 1963.
Marie Versini na archívnom zábere.
+2
Marie Versini a Pierre Brice v roku 1963.
S Pierrom Briceom, predstaviteľom Vinnetoua, ju spájalo priateľstvo až do jeho smrti v roku 2015. Herečka sa zúčastnila aj na jeho pohrebe v Mníchove.
zväčšiť Marie Versini na archívnom zábere. Foto: Profimedia
Marie Versini Marie Versini na archívnom zábere.

Sympatická čiernovláska bola od roku 1974 vydatá za scenáristu Pierra Vialetta, ich manželstvo vydržalo až do jeho smrti v roku 2013, zostalo bezdetné. Na svojom hereckom konte má rodáčka z Paríža vyše 50 filmových a televíznych rolí, najobsadzovanejšou bola v 60-tych a 70-tych rokoch minulého storočia.

zväčšiť Marie Versini v roku 2013 spolu s... Foto: Profimedia
170183762 Marie Versini v roku 2013 spolu s predstaviteľom Vinnetoua hercom Pierrom Bricom na Open Air Festivale Trutnov v susednom Česku.

Merie Versini urobila všetkým fanúšikom filmov o Vinnetouovi v roku 2013 ohromnú radosť, kedy navštívila spolu s hercom Pierrom Briceom Open Air Festival Trutnov v susednom Česku.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Marie Versini

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....