Rodina Gucciovcov zvažuje žalobu na film Klan Gucci: Urobili z nás gaunerov a buranov!

Pozostalí po talianskom podnikateľovi v móde Aldovi Guccim zvažujú, že podajú žalobu v súvislosti s novým filmom Klan Gucci od amerického režiséra Ridleyho Scotta.

01.12.2021 06:32
HOUSE OF GUCCI Foto:
Lady Gaga ako Patrizia Reggiani vo filme Ridleyho Scotta Klan Gucci.
debata (1)

Tvrdia, že tvorcovia s nimi nekonzultovali postavu Alda Gucciho, ktorého v snímke hrá Al Pacino, a že je dej filmu historicky nepresný. Prekáža im tiež, že film vykresľuje zhovievavo postavu Patrizie Reggianiovej, ktorá bola právoplatne odsúdená za vraždu ďalšieho člena kedysi mocného priemyselného rodu, Maurizia Gucciho, uviedla v utorok agentúra ANSA.

Podľa pozostalých po Aldovi Guccim film opisuje členov ich rodiny ako „gaunerov a buranov, ktorí sa nezaujímali o svet okolo nich“. Príbeh filmu podľa nich „nie je vôbec presný“ a tvrdí, že tvorcovia s nimi nekonzultovali vyznenie jednotlivých postáv. Dodali, že snímka je urážkou ich rodinného dedičstva, na ktorom bola postavená známa módna firma, ktorá ale dnes patrí francúzskej investičnej spoločnosti Kering. Už skôr sa príbuzní sťažovali, že Al Pacino sa vôbec nepodobá ich predkovi.

Herečka a speváčka Lady Gaga si na premiéru...
Zľava: Salma Hayek, Jared Leto, Jeremy Irons,...
+12Herec Jack Huston.

Gucciovci sa tiež ohradili proti „zhovievavému vyzneniu“ postavy Patrizie Reggianiovej, ktorú vo filme hrá Lady Gaga. Reggianiová bola právoplatne odsúdená za vraždu svojho bývalého manžela Maurizia Gucciho, ktorý bol jedným z posledných rodinných šéfov pred predajom firmy externým investorom.

Podľa nich je Reggianiová vo filme vykreslená ako obeť „machistickej kultúry“, ktorá údajne panovala v rodine a firme. Podľa Gucciovcov ale ich firma bola v 80. rokoch, kedy sa odohráva veľká časť deja filmu, naopak k ženám ústretová.

Britain House of Gucci Premiere Čítajte viac Klan Gucci je tu! Lady Gaga rozvírila vzduch úchvatnou róbou, Salma stavila na zlatú

Reggianiová bola v roku 1998 definitívne odsúdená na 29 rokov väzenia za to, že si objednala vraždu svojho bývalého manžela. Prepustená bola predčasne v roku 2016 za dobré správanie.

Dej hviezdne obsadeného filmu sa odohráva predovšetkým v 80. a 90. rokoch, keď v známej módnej firme prebiehalo mnoho vnútorných sporov medzi členmi rozvetvenej rodiny Gucciovcov. Film bol v uplynulých týždňoch uvedený v kinách v USA a ďalších krajinách, a to vrátane Slovenska. Premiéru pred štartom lockdownu stihli aj niektoré známe tváre domáceho šoubiznisu, viac tu.

Zuzana Vačková  na premiére filmu Klan Gucci.
 Iveta Malachovská na premiére filmu Klan Gucci.
+2Miss Slovensko 2021, Sophia Hrivňáková (vľavo)...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #rodina #žaloba #Gucci #Ridley Scott #Klan Gucci

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...