Pomoc bratovi ho stála flek! Známy moderátor CNN odchádza, zneužil kontakty aj moc

Stanica CNN odvolala popoulárneho moderátora Chrisa Cuoma kvôli jeho zaangažovaniu v afére, ktorej čelí jeho brat a bývalý guvernér Andrew Cuomo po obvineniach zo sexuálneho obťažovania.

01.12.2021 09:26
Cuomo Sexual Harassment Foto: ,
Moderátor Chris Cuomo na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Jedna z najznámejších tvárí televízie má obrazovky opustiť na neurčito po tom, čo sa objavili nové detaily z vyšetrovania prípadu. Tie ukázali, že moderátor sa opakovane snažil bratovi a jeho tímu pomôcť s krízovou komunikáciou po tom, čo sa o obvineniach dozvedela verejnosť.

„Keď Chris priznal, že ponúkal rady tímu svojho brata, porušil tým náš kódex, čo sme verejne priznali,“ uviedol v utorok hovorca CNN. „Tieto (nové) dokumenty však ukazujú, že sa do snáh svojho brata zapojil oveľa viac, než sme tušili,“ dodal.

Cuomo čelil kritike, že jednoznačne porušil novinársku etiku, keď ponúkol svoje znalosti a kontakty príbuznému vo vysokej politickej funkcii, a pomáhal mu tak zmierniť dôsledky kauzy, ktorá mohla ohroziť jeho kariéru. Demokrat Andrew Cuomo nakoniec v auguste rezignoval na svoju funkciu po tom, čo newyorská generálna prokuratúra oznámila, že ho zo sexuálneho obťažovania obvinila viac ako desiatka žien.

Nicole Scherzinger Visits The Empire State Building Čítajte viac Zvodná Scherzinger láka na nový muzikál: Tento dekolt však zostane zahalený!

Dokumenty, ktoré najnovšie zverejnila prokurátorka Letitia James, dokladajú napríklad to, že moderátor zohral kľúčovú úlohu poradcu pri príprave reakcií pre médiá. Využil tiež svoje kontakty medzi novinármi, aby vopred získal informácie o chystaných článkoch a o tom, či sa v nich chystajú porozprávať ďalšie ženy.

debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #komunikácia #sexuálne obťažovanie #brat #CNN #Andrew Cuomo

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...