Slávna komédia Slunce, seno, jahody nanovo ožije! Kto bude nová Škopková či Kelišová?

Film, ktorý nakrútil režisér Zdeněk Troška, dodnes baví divákov v Čechách aj na Slovensku. Aktuálne vzniká na motívy slávnej komédie muzikál.

02.12.2021 12:00
Helena Růžičková Foto:
Helena Růžičková v komédii Slunce, seno, jahody.
debata

V Hudobnom divadle Karlín tvorcovia predstavili pripravovaný muzikál na motívy slávnej komédie Slunce, seno, jahody z roku 1983. Film, ktorý nakrútil režisér Zdeněk Troška, dodnes baví divákov v Čechách aj na Slovensku. Mnohé repliky hlavnej ženskej postavy Marie Škopkovej, ktorú stvárnila Helena Růžičková, fanúšikovia snímky poznajú naspamäť.

Tvorcovia muzikálu, ktorého hudbu, text a libreto vytvoril Ondřej G. Brzobohatý, sa stretli na tlačovej konferencii, počas ktorej prezradili aj obsadenie pripravovaného predstavenia, ktorého premiéra je naplánovaná na jún 2022.

Dej muzikálu, rovnako ako filmu, sa odohráva v juhočeskej dedine Hoštice, do ktorej prichádza na JRD na brigádu študent vysokej poľnohospodárskej školy Šimon Plánička…

zväčšiť Iva Pazderková bude v muzikáli Marie Škopková. Foto: Profimedia
pazderková Iva Pazderková bude v muzikáli Marie Škopková.

A ktorých hercov v muzikáli diváci uvidia? Postavu Škopkovej (Helena Růžičková), si na divadelných doskách zahrajú herečky Iva Pazderková a Adéla Gondíková. Jej manželom bude herec Pavel Kikinčuk a ich dcéru Blaženu stvárnia Ivana Korolová a Nikola Ďuricová.

zväčšiť Jaroslava Kretschmerová bude v muzikáli... Foto: Profimedia
jan kopečný Jaroslava Kretschmerová bude v muzikáli Kelišová a herec Jan Kopečný bude muzikálový Venca.

Zaujímavosťou je, že v muzikáli si zahrá aj Jaroslava Kretschmerová (66), ktorú si diváci pamätajú aj z pôvodného filmu. Pred kamerami hrala bláznivú serketárku „Evíka“, v muzikáli si zahrá postavu Kelišovej v alternácii s Kateřinou Macháčkovou.

Rolu Šimona stvárni herec Martin Písařík, Milunu herečky Kateřina Pechová a Felicita Prokešová. Sekretárku na JRD „Evíka“ si zahrá Kristýna Daňhelová, predsedom JRD bude Václav Vydra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Troška #jahody #Iva Pazděrková #seno #Slunce

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....