Táto trojica zabojuje o titul Majstra pekára! Pred bránami masterfinále šou Pečie celé Slovensko zostala Katka

V nedeľu večer si zmerala sily štvorica pekárov o postup do masterfinále šou Pečie celé Slovensko. A hoci pred kamerami bojovali zo všetkých síl, pred bránou veľkého finále zostala Katka.

06.12.2021 08:21
pečie celé slovensko, Foto:
Šou Pečie celé Slovensko ponúkla možnosť predviesť sa dvanástke súťažiacich, do masterfinále postúpili traja.
debata

12. decembra tak o titul Majstra pekára šou Pečie celé Slovensko zabojuje trojica v zložení Alenka, Miňo a Lucia. Následne sa so súťažiacimi, ale aj s dvojicou moderátorov (Juraj Bača a Milan Zimnýkoval) a porotkýň (Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová) rozlúčime. Už teraz sa však amatérske pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie, môžu prihlásiť do druhej série obľúbenej šou RTVS.

Video

Katka sa so šou lúčila so slzami v očiach, sen o víťazstve sa v nedeľu rozplynul. „Moje pocity po vypadnutí sú zmiešané. Ale cítim aj hrdosť za to, ako dlho som sa v súťaži udržala. Cítim aj veľký smútok. Hlavne preto, že sa to celé pomaličky končí a nechávam v súťaži zvyšných troch bojovníkov… Ale do finále majú ísť najlepší. Mne sa stali nejaké chyby, ktoré ma stáli ‚hlavu‘ a o tom tá súťaž je – pokazíš, letíš. Som si toho vedomá a šou opúšťam s hlavou hore,“ opísala pred kamerami šou sympatická pekárka z Cífera a mamička troch detí.

Milan Zimnykoval a Juraj baca  porotkyne Petra Tothova a Jozefina Zaukolcova 3 Čítajte viac Išli jeho kilá hore? Juraj Bača o šou Pečie celé Slovensko aj o kalóriách

V masterfinále sa stretne trojica súťažiacich – Lucia, Alenka a Miňo. Máte medzi nimi favorita? Hlasujte!

Lucia Piterka (43 rokov)
Bratislavčanka Lucia, napriek tomu, že vyštudovala medzinárodné vzťahy má veľmi blízky vzťah k umeniu, rada maľuje a jej dezerty a zákusky nesú tiež umelecký nádych. Jej vášňou sú pralinky a v roku 2020 absolvovala aj kurz so špecializáciou práve na tento typ dezertu. Lucia má dvoch synov a momentálne je na materskej dovolenke. Pečenie jej prirástlo k srdcu už keď mala 17 rokov počas štúdií na dievčenskej škole v Rakúsku. Lucia vyniká svojou precíznosťou a perfekcionizmom. Jej najväčším snom je otvoriť si prevádzku s vlastnou čokoládou a jej obľúbenými pralinkami.

zväčšiť Lucia Piterka . Foto: RTVS
Lucia Piterka Lucia Piterka .

Miroslav „Miňo“ Macuľa (39 rokov)
Veselého Mira z Bratislavy všetci volajú Miňo. Vyštudoval hotelovú akadémiu a absolvoval aj barmanský kurz, jeho najväčšou vášňou je však pečenie. Základy získal od svojej babičky a mamy a veľa čerpá práve z tradičných babkiných receptov, ktoré ozvláštňuje svojou kreativitou. Pečie predovšetkým pre zábavu a pre svojich blízkych, často obdarúva svojimi zákuskami aj susedov. Miňo je samouk a pečenie je pre neho umenie aj veda, je to spojenie presných postupov s veľkou dávkou kreativity. Jeho snom je otvorenie cukrárskej výroby s kaviarňou.

zväčšiť Miroslav Macuľa. Foto: RTVS
Miroslav Macuľa Miroslav Macuľa.

Alena Sabolová (41 rokov)
Sympatická východniarka Alenka pochádza zo Sliepkoviec a vo svojej práci sa riadi heslom „pomáhať a chrániť“. Má 17-ročného syna a vo voľnom čase sa venuje záhrade. Medzi jej špecializácie patrí carwing – umelecké vyrezávanie ovocia a je majsterkou v pečení makróniek. Pečie od 13 rokov a všetko sa naučila viac-menej sama, inšpiráciou jej bola mama a teta. Absolvovala aj kurz pečenia makróniek, ale ako vraví, pečie ich aj tak podľa seba. Jej snom je otvoriť si na dôchodok vlastnú cukráreň a pripravovať cateringy.

zväčšiť Alena Sabolová . Foto: RTVS
Alena Sabolová Alena Sabolová .

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Pečie celé Slovensko

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...