Maštalírovu nežnú Ladu zo Slovanov v Márii Terézii ani nespoznáte! Úchvatný kostým robí zázraky

Herečka Jana Kvantiková sa predvedie počas sviatkov na obrazovke RTVS ako Isabela Parmská v nádherných dobových kostýmoch, pozrite si video.

09.12.2021 00:00
debata

Počas sviatkov, 25. decembra, vyvrcholí na obrazovkách Jednotky záverečnou piatou časťou veľkolepá koprodukčná miniséria RTVS Mária Terézia.

Hlavnej úlohy sa zhostila rakúska herečka – Ursula Strauss, známa predovšetkým v nemecky hovoriacich krajinách. V predošlých sériách sme v úlohe panovníčky videli herečky Stefanie Reinsperger či Marie-Luise Stockinger. Hnedovláska Ursula Strauss má 46 rokov a v nemecky hovoriacich krajinách je známa vďaka účinkovaniu v seriáli „Schnell ermittelt“, pod ktorý je podpísaná televízia ORF.

Video
Zdroj: RTVS

Nakrúcanie aktuálnej série sa z dôvodu prísnych protipandemických opatrení realizovalo výhradne v Českej republike, avšak väčšinou v blízkosti slovenských hraníc, vo Valticiach, Miloticiach, Slavkove, ale aj v Kroměříži a v okolí Prahy v období od 10. apríla do 3. júna 2021.

Na vývoji a realizácii poslednej časti spolupracovala RTVS s Českou televíziou, rakúskou ORF a spoločnosťami Beta film Mníchov a Maya production Praha viac ako dva roky.

Jana Kvantiková ako Isabella Parmská v Márii...
Jana Kvantiková ako Isabella Parmská v Márii...
+4Jana Kvantiková ako Isabella Parmská v Márii...

Zo slovenských hereckých hviezd si v záverečnej časti opäť zahrajú Táňa Pauhofová v úlohe grófky Elise Fritzovej či Peter Kočiš v úlohe grófa Taroucu, poradcu a dôverníka Márie Terézie. V nových hlavných postavách sa predstavia aj Maroš Kramár ako Adam František Kollár, vychovávateľ detí Márie Terézie a Františka Štefana a Jana Kvantiková ako Isabella Parmská. Tú sme videli vo výraznej ženskej postave v seriáli televízie JOJ, Slovania. V ňom stvárňovala Ladu, manželku Radúza (Tomáš Maštalír).

zväčšiť Jana Kvantíková ako Lada v Slovanoch. Foto: JOJ
Jana Kvantíková Jana Kvantíková ako Lada v Slovanoch.

Podobne ako v Slovanoch, aj v Márii Terézii hrajú výraznú rolu aj historické kostýmy, tie pred kamerami strieda aj Kvantiková. Ako sa cítila v takýchto veľkolepých róbach?

slovania, tomáš maštalír, jana kvantíková, Čítajte viac Nežná Lada zo Slovanov pred kamerami: Vďaka Maštalírovi som...

„Je to krásne, veľmi si užívam ako vyzerajú všetky tieto nádherné kostýmy, ktoré nám boli ušité, ale jedno sa musí uznať, že sú neskutočne ťažké. Byť celý deň v týchto nádherných, ale ťažkých kostýmoch je trošku utrpenie. Ale stojí to za tú nádheru a za to všetko honosné a krásne, čo je okolo toho,“ prezradila sympatická herečka, ktorá opísala aj svoju postavu, Isabelu Parmskú. „Jej život bol veľmi krátky, zomrela keď mala 22–23 rokov. Za tento krátky život si veľa zažila, jednak jej zomrela mama, ktorá bola pre ňu oporou, skoro ako sestra, keďže ju mala ako naozaj mladá. Podľa mňa však nestihla taký normálny život, napríklad sa prvýkrát zaľúbiť.“ (video hore)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mária Terézia #Jana Kvantíková

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...