Šikovné cukrárky nechal za sebou! Víťazom prvej série šou Pečie celé Slovensko sa stal Miňo

Desať týždňov trvajúci sladký súboj sa skončil, šou Pečie celé Slovensko spoznala v nedeľu večer "majstra pekára".

13.12.2021 09:22
pečie Foto:
Víťazom prvej série šou Pečie celé Slovensko sa stal Miňo.
debata (2)

Titul „majstra amatérskych pekárov a cukrárov“ si vo finálovom kole vybojoval 39-ročný Miroslav „Miňo“ Macuľa z Bratislavy. V poslednom kole tak nechal za sebou svoje dve súperky, Luciu a Alenku.

„Lepšie to byť nemohlo,“ povedala po poslednej výzve Petra Tóthová na margo finálových výtvorov súťažiacich. „Miňo vyzrel. Do toho, čo robí, dáva srdce a presne vie, čo chce.“

Víťazom prvej série šou Pečie celé Slovensko sa...
Vo finále šou šou Pečie celé Slovensko Miňa...
+3Víťazom prvej série šou Pečie celé Slovensko sa...

Chválou na adresu víťaza nešetrila ani ďalšia porotkyňa, Jozefína Zaukolcová, ktorá počas finálového kola o víťazovi povedala: „Jeho výkon bol excelentný a krásny a neviem si na finálovú prácu predstaviť niečo lepšie.“

Víťaz si zo šou okrem titulu odniesol aj zaujímavú cenu – mesačnú stáž vo Francúzsku u cukrárky Natache Pacal, ktorá sa v jednej zo šou Pečie celé Slovensko predviedla aj v úlohe hosťujúcej porotkyne.

Záver súťaže sa niesol nielen v znamení sladkých súbojov, ale aj v znamení sĺz – finalistov totiž prišli podporiť ich rodinní príslušníci, čo v nich vyvolalo mnohé emócie. V poslednej časti sa navyše objavili aj zvyšní súťažiaci, ktorí svojich „kolegov“ počas poslednej časti nadšene povzbudzovali. Miňa počas finálového kola podporovala mama Daniela, priateľ Roman a sused Lukáš.

Muži sú skôr cukrári-inžinieri! Tak ich vidí porotkyňa šou Pečie celé Slovensko (video)

Video

A aké boli prvé slová Miroslava „Miňa“ Macuľu po vyhlásení víťaza? Na svoju ďalšiu prácu cukrára sa nesmierne teší, bude ju robiť so srdcom aj so sebavedomím. „Konečne mi to dodalo sebavedomie, že naozaj viem piecť a budem pokračovať. Je to krásna práca a každý, kto ju robí, by ju mal robiť zo srdca, pretože len vtedy sa bude dariť.“

zväčšiť Moderátori šou Pečie celé Slovensko - Juraj... Foto: RTVS
pečie Moderátori šou Pečie celé Slovensko - Juraj Bača a Milan Zimnýkoval a porotkyne Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová.

Hoci sa diváci v nedeľu večer rozlúčili nielen so súťažiacimi prvej série sladkej šou, ale aj s dvojicou moderátorov (Juraj Bača a Milan Zimnýkoval) a porotkýň (Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová), už teraz sa amatérske pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie, môžu prihlásiť do druhej série obľúbenej šou RTVS.

Alena Sabolová .
Lucia Piterka .
+9Miroslav Macuľa.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Pečie celé Slovensko

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...