Veľký konkurz! Pocisková či Richterová - ktorá uspeje ako slovenská Whitney Houston?!

Film Osobný strážca s Whitney Houstonovou a Kevinom Costnerom milovali a milujú milióny divákov po celom svete. V Bratislave sa dočkáme novej verzie. Muzikálovej.

06.01.2022 00:00
Nela pocisková Foto:
Nela Pocisková na zábere z jojkárskeho projektu Nemocnica.
debata

Objaviť by sa mal na doskách divadla Nová scéna už v apríli tohto roka. Vedenie divadla v týchto dňoch vypísalo konkurz na hlavné aj vedľajšie postavy.

„Od účastníčok konkurzu očakávam hlavne charizmu, originálnu interpretáciu piesní s vlastným názorom, uvoľnenosť v hereckom prejave ale aj a dokonalú spevácku a tanečnú techniku,“ uviedol režisér muzikálu Patrik Vyskočil.

Na konkurz, kde sa bude obsadzovať aj hlavná postava, pozval okrem iných Nelu Pociskovú, Petru Malachovskú, Luciu Bugalovú či Dominiku Richterovú. Z DNS sa má o postavu slovenskej Whitney Houstonovej uchádzať Lenka Machciníková. Na konkurze sa budú hľadať tiež predstaviteľky sestry hlavnej postavy Nicky, ktorá má v muzikáli veľký priestor, ako aj menšie ženské postavy.

Herečka Dominika Richterová.
Herečka Lenka Machciníková na zábere z muzikálu...
+1Herečka a speváčka Lucia Bugalová, pôvodne...

Príbeh slávnej speváčky Rachel Marronovej a jej osobného strážcu si vyžaduje vynikajúcu speváčku v hlavnej ženskej úlohe. Skladby z filmového hitu, ktoré naspievala dnes už zosnulá Whitney Houston, sa zaradili medzi najúspešnejšie hity jej kariéry a soundtrack k filmu kraľoval hitparádam niekoľko mesiacov. Azda najväčším hitom a aj spevácky najťažšou pesničkou je I will always love you – v origináli balada od Dolly Partonovej, ktorú napokon prespievala Houston ako záverečnú skladbu filmu.

Konkurz na hlavnú mužskú postavu, ktorú vo filme hral Kevin Costner, nebude podľa režiséra potrebný. „Keďže ide o činohernú postavu, oslovili sme viacero známych umelcov, ich mená zverejníme v ten správny čas,“ podotkol režisér Vyskočil.

Divadelný muzikál The Bodyguard mal premiéru 6. novembra 2012 v londýnskom West End, 20 rokov po premiére rovnomenného filmu. Po úspechu v Spojenom kráľovstve sa muzikál hral aj v Spojených štátoch, Číne, Austrálii a ďalších krajinách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bodyguard #Nela Pocisková #konkurz #Lucia Bugalová #Divadlo Nová scéna #Dominika Richterová #Osobný strážca

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...