Na toto spojenie čakal filmový svet! Oscarová diva Blanchett bude točiť s Almodóvarom

Austrálska herečka Cate Blanchett bude hrať vo filme španielskeho režiséra Pedra Almodóvara. Informoval o tom server amerického časopisu Variety.

12.01.2022 12:15
Celebrity Birthdays - May 9-15 Foto: ,
Herečka Cate Blanchett na zábere z roku 2020 na filmovom festivale v Benátkach.
debata (2)

Nový film chystá Almodóvar podľa poviedkovej knihy Manuál pre upratovačky a bude jeho prvým celovečerným filmom natočeným v angličtine. Podľa serveru Variety už Blanchett so španielskym režisérom podpísala zmluvu a natáčanie je v prípravnej fáze.

Scenár si Almodóvar opäť napísal sám. Inšpiráciou mu boli poviedky, ktorých autorkou je už zosnulá americká spisovateľka Lucia Berlinová a ktoré sú rovnako ako mnoho Almodóvarových filmov zmesou humoru a melanchólie. Spoločné majú aj to, že ich protagonistkami sú ženy.

paralelne matky MADRES Paralelas Almodóvar Čítajte viac Nový Almodóvarov film Paralelné matky: Iný pohľad na materstvo

Zatiaľ posledným celovečerným Almodóvarovým filmom je snímka Paralelné matky, do ktorej režisér opäť obsadil svoju obľúbenú Penélope Cruzovú. Tá si za rolu jednej z dvoch matiek, ktoré neplánovane otehotneli, vlani odniesla cenu pre najlepšiu herečku z medzinárodného filmového festivalu v Benátkach. Jeden z mála filmov tohto španielskeho režiséra, v ktorom sa všetko netočí okolo žien, je snímka Bolesť a sláva z roku 2019. Rozpráva príbeh starnúceho režiséra a hlavnú úlohu v ňom stvárnil Antonio Banderas. Almodóvar tvrdí, že príbeh „je aj nie je o ňom“.

Cate Blanchett je držiteľkou dvoch cien americkej filmovej akadémie – jedného Oscara má za snímku Letec od Martina Scorseseho a druhého za film Jazmínine slzy od Woodyho Allena.

Herečka Cate Blanchett na zábere z roku 1999.
Herečka Cate Blanchett na zábere z roku 2000 z...
+32Herečka Cate Blanchett na zábere z roku 2002.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #film #nakrúcanie #Oscar #Pedro Almodóvar #spojenie

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...