Alexander Bárta o Michalovi Važanovi zo seriálu Priznanie: Toto máme spoločné

Alexander Bárta a Soňa Norisová sa po dlhšej prestávke vrátili k postavám Michala a Kristíny Važanovcov zo seriálu Hniezdo.

13.01.2022 00:00
Kristina a Michal Vazanovci a Lejla zo serialu... Foto:
Soňa Norisová, Alexander Bárta a Angelika Sbouli v seriáli Priznanie.
debata

Novinka RTVS, Priznanie, má za sebou prvú odvysielanú časť a herec Alexander Bárta opisuje, ako sa cíti opäť vo svojej úlohe.

„V prvej sérii mali diváci možnosť moju postavu vidieť ako hlavu rodiny, ako milujúceho človeka, ktorý je vyslovene rodinný typ. Záleží mu na hodnotách rodiny a robí všetko preto, aby ju zachránil,“ opísal Bárta. V Hniezde jeho manželka Kristína (Soňa Norisová) porodila chlapčeka, Filipka, ktorého sa po pôrode vzdala, pretože otehotnela mimo manželstva. Následne ho získala späť a malý Filipko vyrastá v rodine Važanovcov. „V novej sérii sa ukáže, či to naozaj zvládol tak, ako chcel, prípadne nezvládol,“ dodal Bárta. Na otázku, čo má spoločné herec so svojou postavou, odpovedá: „Aj ja som rodinný typ, podobne, ako Michal Važan.“

Video
Zdroj: RTVS

V Priznaní dominuje láska, téma rodiny a vzťahov, no dej prináša aj závažné celospoločenské témy. "Aj keď pozornosť na osudy ľudí, ktorí sa rozhodli opustiť rodnú krajinu a hľadať si domov inde, na chvíľu zatienila hrozba pandémie, problémy s migráciou naďalej pretrvávajú zostávajú. Nie všetci totiž dokážeme rovnako tolerovať inú farbu pleti, kultúrne tradície či názory. A práve táto „inakosť“ v nás je pre tvorcov inšpiráciou pri budovaní dramatického konfliktu. Nová situácia prinúti všetkých aktérov príbehu prehodnotiť svoje konanie v mene lásky a rodiny. Hodnôt, ktoré majú všade na svete rovnakú silu,“ hovorí autorka idey a dramaturgička seriálu Priznanie Dana Garguláková.

Andrea Karnasová a Soňa Norisová v seriáli...
Angelika Sbouli v seriáli Priznanie.
+6Soňa Norisová v seriáli Priznanie.

S novými príbehmi idú ruka v ruke aj nové postavy, s ktorými sa diváci už mali možnosť zoznámiť v prvej časti. Hlavnou postavou seriálu Priznanie je Sýrčanka Lejla, mladá čakateľka na azyl, poznačená tragickou minulosťou, ktorú hrá herečka Angelika Sbouli. „Táto postava mi do života priniesla kus dôležitého poznania. Mám s ňou spoločnú hodnotu lásky a zmysel pre to, čo je v živote skutočne dôležité. Lejla je pre mňa stelesnením zodpovednosti za vlastnú slobodu,“ hovorí.

Medzi nováčikmi sú herci ako Rebeka Poláková, Jana Kvantíková, Kamil Mikulčík, Robert Sipos, Martina Zábranská či Ondrej Daniš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Bárta #Soňa Norisová #seriál Priznanie

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...