Mladá krv pašeráckeho biznisu! Pre rolu Petry z Hranice sa Simona Kollárová rozhodla pre radikálny krok

V Novom živote ako Lea, v seriálovej novinke Hranica ako pašerácka "mladá krv". Herečke Simone Kollárovej sa dva svety jej postavy Petry Berkovej páčia.

15.01.2022 10:30
Herečka Simona Kollárová Foto:
Herečka Simona Kollárová.
debata (5)

Diváci televízie JOJ už mali možnosť zoznámiť sa s obyvateľmi obce Krivé ležiacej na slovensko-ukrajinskej hranici. Niekoľko rodín v nej žije výlučne z pašeráckeho biznisu, podieľajú sa na pašovaní všetkého, okrem ľudí, zbraní a drog. Hlavou celej skupiny je Zorka Stračinová v podaní herečky Hany Gregorovej. Má však už svoj vek a tak plánuje vedenie biznisu zveriť do rúk svojej šikovnej vnučky Petry Berkovej, ktorú pred kamerami stvárňuje Simona Kollárová. Tá sa vrátila do dediny s ešte „horúcim“ diplomom z vysokej školy.

zväčšiť Herečka Simona Kollárová v seriáli Hranica. Foto: JOJ
Herečka Simona Kollárová Herečka Simona Kollárová v seriáli Hranica.

Ako 29-ročná herečka vníma svoju rolu po boku svojráznej starej mamy, hlavy pašerákov? „Oproti babke Zorke je Petra mladá krv. A práve tu je cítiť generačný rozdiel. Ich názory sa častokrát rozchádzajú, Petra by chcela priniesť do ich rodinného biznisu niečo nové. Babka Zorka sa zas drží starých osvedčených metód a snaží sa svoju vnučku viesť podľa nich. Postupne však zisťuje, že práve Petrine ‚šialené‘ nápady dokázali ich biznis veľakrát zachrániť,“ opisuje herečka, ktorá pôvodne Petru ani hrať nechcela. Spomedzi troch sestier Berkových jej totiž prišla najnudnejšia. „Úprimne povedané, Petra ma práve z tých castingových textov bavila najmenej. Keď som si pozrela nejaké časti z pôvodnej chorvátskej verzie, mala som dojem, že je zo všetkých sestier najnudnejšia. Paradoxne, dostala som práve postavu Petry,“ približuje svoju cestu k úlohe Kollárová.

Seriál Hranica je slovenskou verziou chorvátskeho licencovaného originálu Na granici a pár jeho častí si pozrela aj herečka. V čom vidí rozdiel? „V našej slovenskej verzii je Petra omnoho farebnejšia,“ opisuje Kollárová, ktorú fascinujú najmä dva svety, v ktorých Petra žije. „V jednom svete je malým veselým dievčatkom, ktoré poslúcha svoju babku a snaží sa zapadnúť do sveta pašerákov. V tom druhom je to inteligentná a sebavedomá žena, ktorá dokáže riešiť zložité situácie na vlastnú päsť. Má schopnosť všade zapadnúť a získať si okolie svojim ľudským prístupom. To všetko ju predurčuje na to, aby sa jedného dňa stala šéfkou pašeráckeho gangu,“ opisuje.

Hlavné postavy stvárni Braňo Deák, Simona...
Herečka Simona Kollárová.
+8Herečka Simona Kollárová v seriáli Hranica.

Lea z Nového života aj princezná Michaela

Simonu Kollárovú dobre poznajú fanúšikovia jojkárskeho Nového života, v ktorom stvárňovala rolu Ley, dcéry Henriety Mičkovicovej a Alexandra Bártu. Keďže išlo o denný seriál, skúseností pred kamerou nabrala vďaka nemu dostatok. Cíti sa tak pred seriálovou kamerou už „ako doma“?

zväčšiť Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta... Foto: TV JOJ
alexander bárta, henrieta mičkovicová, simona kollárová, Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta Mičkovicová v seriáli Nový život.

„Každý nový projekt vnímam ako nový začiatok. Vždy je tam neistota, obavy a nedôvera v seba samú,“ tvrdí herečka, ale jedným dychom dodáva, že po technickej stránke je na kamerovú prácu zvyknutá. „Hoci, priznám sa, viac ma priťahuje práca s filmovou kamerou. Tam sa herec nemusí prispôsobovať kamerám, ony sa prispôsobia jemu.“ Filmovú skúsenosť si Kollárová už takisto zažila. V roku 2018 si zahrala v rozprávke Vianočné želanie režiséra Petra Bebjaka, v ktorej dostala svoju prvú veľkú rolu – divákom sa predstavila ako princezná Michaela.

hranica, Čítajte viac Kto nepašuje, nie je občan ukrajinského pohraničia! Pobaví Jojka Slovákov?

V oboch spomenutých projektoch k herečke patrili aj dlhé blond vlasy. Tie sú už minulosťou, v Hranici sa predviedla s novým imidžom. „Po prvýkrát v živote som sa ostrihala na krátko. Samozrejme, je mi ľúto mojich dlhých vlasov… Ale, kiežby som pri každej postave mohla vyzerať inak. Baví ma to,“ opísala s nadšením.

S Deákom po boku

V seriálovej novinke sa už od prvej časti začali prepletať osudy Petry Berkovej a Šimona Kováča v podaní herca Braňa Deáka. Po 4-ročnej púti otecka v markizáckom hite si tak obliekol uniformu policajta v Hranici. Ako vníma spojenie s Deákom herečka? „Braňa vnímam ako inteligentného a charizmatického muža, ktorý má nesmierne ľudský prístup k celému okoliu,“ prezradila Kollárová, ktorú v tomto období okrem práce na seriáli zamestnáva aj magisterská práca. „Som v poslednom ročníku herectva na VŠMU, takže píšem prácu, pripravujem sa na štátnice a skúšanie v divadle.“

zväčšiť Ústredné duo stvárni Simona Kollárová a Braňo... Foto: TV JOJ
hranica, seriál hranica, Ústredné duo stvárni Simona Kollárová a Braňo Deák.

Vďaka Novému životu či Hranici sa stala súčasťou denných seriálov. Aký žáner však volí v pozícii diváka ona sama? „Z novších vecí ma zaujali minisérie Mare of Easttown (Mare z Easttownu) či Scenes from a Marriage (Scény z manželského života). V oboch prípadoch ide o veľmi inšpiratívne herecké výkony, kvalitnú kameru a výborný scenár,“ prezradila na záver.

Prvé zábery z nového jojkárskeho seriálu Hranica.
Prvé zábery z nového jojkárskeho seriálu Hranica.
+5Prvé zábery z nového jojkárskeho seriálu Hranica.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Simona Kollárová #Seriál Hranica

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...