Nový dátum aj miesto! Grammy zažívajú veľké zmeny, zastavia však divácky prepad?

Nový, výrazne neskorší dátum, ale aj premiéra na novom mieste. Slávne hudobné ceny Grammy sa dočkali viacerých zmien.

19.01.2022 09:49
2021 CNN Heroes All-Star Tribute Foto: ,
Hudobník Jon Batiste získal v rámci 64. ročníka cien Grammy najviac, až 11 nominácií.
debata

Odovzdávanie hudobných cien, ktoré sa často označujú za hudobné Oscary, sa bude konať tento rok až v apríli. Organizátori sa rozhodli ceremoniál presunúť na neskorší termín z dôvodu rizika spojeného so šírením koronavírusového variantu omikron, hoci doposiaľ sa pozlátené gramofóniky zvyčajne rozdávali už v januári, niekedy vo februárovom termíne. Už minulý rok však pre pandémiu koronavírusu boli Grammy posunuté tiež, na marec

Tohtoročné v poradí 64. udeľovanie hudobných cien bude vôbec najneskorším termínom vyhlásenia cien v celej histórii Grammy – uskutoční sa v nedeľu 3. apríla. Prekvapením pre fanúšikov, divákov a pravdepodobne aj niektorých umelcov bude výber miesta. Vôbec prvýkrát sa totiž slávnostný večer uskutoční v Las Vegas. Doterajšou základňou pre Grammy bolo Los Angeles. „Sme nadšení, že Grammy prvýkrát prinesieme do Las Vegas a predvedieme svetovú šou,“ uviedol vo vyhlásení Harvey Mason Jr., riaditeľ organizácie hudobníkov Recording Academy.

Pozrite si s nami minuloročné vyhlásenie cien Grammy v archívnej galérii
Raperka Megan Thee Stallion prišla v šatách z...
Raperka Megan Thee Stallion (vľavo) a speváčka...
+24Speváčka H.E.R. v šatách značky Dundas.

Tvorcovia programu definitívne potvrdili aj meno moderátora, ktorým bude známa americká tvár z televíznych obrazoviek Trevor Noah, moderátor, komik a politický komentátor. Bude mať náročnú úlohu, keďže po minuloročnom prepade diváckeho záujmu sa určite tvorcovia budú snažiť prilákať viac divákov. Vyhlásenie cien 63. ročníka minulý rok v marci (2021) sledovalo podľa štatistík zhruba 8,8 milióna divákov, čo bol pokles o rovných desať miliónov v porovnaní s rokom 2020. Len pre porovnanie – roku 2012 Grammy dosiahli svoj absolútny rekord, keď si ich naladilo takmer 40 miliónov divákov.

Odovzdávanie hudobných cien Grammy nie je jediným podujatím zábavného priemyslu, ktoré jeho organizátori preniesli v nádeji, že v nadchádzajúcich mesiacoch klesnú denné počty nových prípadov nákazy koronavírusom. Tie v súčasnosti v USA dosahujú rekordy. Okrem cien Grammy organizátori presunuli napríklad aj udeľovanie filmových cien Critics' Choice Awards. Odovzdávanie ocenenia Oscar Americkej Akadémie filmových umení a vied je zatiaľ stále naplánované na 27. marca, teda týždeň pred udeľovaním cien Grammy.

Minka Kelly Čítajte viac Televízna kráska ukázala foto so slávnym priateľom. Ale otázka znie... vydrží im to?

Najväčší počet nominácií na ocenenie Grammy získal tento rok americký jazzový a R&B hudobník Jon Batiste, ktorý bol nominovaný celkovo 11-krát. Udeľovanie cien Grammy pre pandémiu koronavírusu posunuli aj minulý rok. Ocenenia nakoniec odovzdali v marci 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Las Vegas #Grammy #termín #Trevor Noah #koronavírus

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...