Pozná aj Zakázanú lásku? Víťazka rakúskeho Talentu so slovenskými koreňmi má novú skladbu

Víťazka rakúskej talentovej súťaže Viki Jahrl so slovenskými koreňmi predstaví vo februári novú autorskú pieseň s názvom Verbotene Liebe, Zakázaná láska. Uviedla to v rozhovore pre TASR.

07.02.2022 00:00
debata

Úspech v súťaži, ktorú pravidelne organizuje denník Niederösterre­ichische Nachrichten (NÖN), jej v minulom roku taktiež priniesla vlastná autorská pieseň. Názov piesne je Sag mir – Povedz mi a ide v nej o toxický vzťah, ktorý som sama mala, vysvetľuje autorka.

Do súťaže sa každoročne hlásia stovky súťažiacich, väčšinou sa však snažia osloviť publikum osvedčenými svetovými hitmi. Rozhodnutie pokúsiť sa vyhrať finále s vlastnou piesňou s textom v nemeckom jazyku Viki Jahrl nepovažuje za odvážne. „Bola to moja prvá kompozícia, zložila som ju ešte v roku 2019. Som na ňu veľmi hrdá a jednoznačne som sa o ňu chcela s publikom podeliť,“ konštatuje.

Hudba 22-ročnej speváčky nadväzuje najmä na tradíciu rakúskeho folku, klasický zvuk akustickej gitary je však doplnený o elektronické klávesové nástroje, gitary a bicie.

Mladá Rakúšanka je hrdá aj na svoje slovenské korene, keďže jej matka, výtvarníčka Regina Jahrl, pochádza z Krupiny. „Moja mama je Slovenka, ja som vyrastala dvojjazyčne. Pravidelne navštevujem starých rodičov a moju rodinu na Slovensku,“ povedala Viki Jahrl.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #skladba #talent #Viki Jahrl

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...