Kuvajt zakázal uvedenie filmu Smrť na Níle, príčinou je krásna (a proarmádna) Gal Gadot

Kuvajt zakáže novú filmovú adaptáciu detektívneho príbehu Agathy Christie Smrť na Níle, v ktorom hrajú viaceré hollywoodske herecké hviezdy.

08.02.2022 06:30
Film Review - Death on the Nile Foto: ,
Herečka Gal Gadot a jej kolega Armie Hammer si spolu zahrali vo filme Smrť na Níle.
debata (1)

Film režírovaný Kennethom Branaghom, ktorý v ňom aj stvárnil jednu z hlavných úloh (detektíva Hercula Poirota), by mal mať premiéru tento mesiac v Spojených štátoch. Návštevníci kín v Kuvajte ho však nebudú môcť sledovať, potvrdila pre agentúru AFP hovorkyňa ministerstva informácií Anuar Muradová.

Herečka Rose Leslie na zábere z filmu Smrť na...
Herečka Emma Mackey na zábere z filmu Smrť na...
+4Herečka Gal Gadot a jej kolega Ali Fazal na...

Dôvodom je obsadenie izraelskej rodáčky, americko-izraelskej herečky Gal Gadotovej. Podľa kuvajtských novín al-Kabás bolo rozhodnutie prijaté po tom, ako sa na sociálnych sieťach objavili žiadosti, aby bol film zakázaný. Používatelia sociálnych sietí poukázali na Gadotovej pochvalné vyjadrenia na adresu izraelskej armády a jej kritiku palestínskeho islamského hnutia Hamas počas vojny v Gaze v roku 2014.

652760021 Čítajte viac Slávne filmové divy v civile? Gadot aj Garner sú najmä vzorné mamy, pozrite sa

Gal Gadot sa najviac preslávila hlavnou úlohou v hollywoodskom trháku, akčnom filme Wonder Woman z roku 2017, ktorý bol tiež v niektorých arabských krajinách zakázaný. Na sociálnych sieťach sa často stáva terčom kritiky, pretože vykonávala povinnú základnú vojenskú službu v izraelskej armáde.

Kuvajt rozhodne podporuje boj Palestínčanov za svoj samostatný štát a je proti normalizácii vzťahov s Izraelom na rozdiel od svojich susedov v Perzskom zálive, Spojených arabských emirátov a Bahrajnu, ktoré so židovským štátom podpísali mierové dohody.

Video
VIDEO: Trailer k filmu Smrť na Níle. Zdroj: CinemArt SK

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zákaz #Gal Gadot #Kuvajt #Kenneth Branagh #Smrť na Níle

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...