Super Bowl ovládla smršť hip-hopu, Eminem zaspieval svoj megahit a pokľakol!

Hiphop, rap a r'n'b ovládli zábavný program v polčase finále (Super Bowl) ligy amerického futbalu NFL (National Football League).

14.02.2022 07:03
Rams Bengals Super Bowl Football Foto: ,
Zľava: Raperi Eminem, Dr. Dre, speváčka Mary J. Blige a raper Snoop Dogg.
debata (4)

Na scéne sa v noci z nedele na pondelok predstavili hviezdy ako Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar a ako prekvapivý hosť tiež rapper 50 Cent. Azda najväčšie pozdvihnutie (a smršť komentárov na sociálnych sieťach) vyvolal Eminem po tom, čo dospieval svoj hit Lose Yourself. Umelec totiž pokľakol a napodobnil tak gesto hráča Colina Kaepernicka, ktorý v roku 2016 vyvolal v USA veľký rozruch, keď týmto spôsobom pri hraní hymny pred zápasom vyjadril podporu hnutia proti policajnému násiliu na černochoch.

Herec Dwayne "The Rock" Johnson sa usmieva na...
Raper Eminem bol jednou z hviezd prestávky NFL...
+10Raper Snoop Dogg.

Šestica hudobníkov, obklopená tanečníkmi, predviedla na štadióne na okraji Los Angeles množstvo svojich veľkých hitov, medzi ktorými nechýbali The Next Episode, California Love, In Da Club a Family Affair. Scénu tvorilo akési malé mestečko s domami, obchodmi a luxusnými autami.

Dre a Snoop Dogg pred predstavením uviedli, že NFL mala prijať rap a hiphop už pred rokmi. Raperi sa na Super Bowle objavili už skôr, ale vždy po boku popových a rockových hudobníkov. „Bola to tá najlepšia polčasová šou, ktorú som kedy videl,“ napísala na twitter basketbalová legenda Los Angeles Lakers LeBron James.

zväčšiť Raper Eminem na záver svojej skladby Lose... Foto: SITA/AP, Chris O'Meara
Rams Bengals Super Bowl Football Raper Eminem na záver svojej skladby Lose Yourself pokľakol.

V americkej tlači sa objavila v nedeľu správa, podľa ktorej vedenie NFL požiadalo Eminema, aby počas predstavenia nepokľakol. Hovorca NFL Brian McCarthy to poprel.

Super Bowl je každoročne v USA nielen veľkou športovou udalosťou, ale aj mimoriadnou príležitosťou pre reklamný priemysel a hudobným sviatkom. V minulých rokoch o polčase finále NFL zaspievali napríklad Michael Jackson, Madonna, Prince alebo Rolling Stones. Len v Spojených štátoch zápas sleduje v televízii okolo 100 miliónov ľudí, uvádza agentúra DPA.

Medzi divákmi na vypredanom štadióne boli tento rok herci Ben Affleck, Matt Damon a Charlize Theron či speváci Jennifer Lopez, The Weeknd a Cardi B alebo raper Jay-Z s dcérou Blue Ivy, ktorú má so speváčkou Beyoncé. Hymnu pred začiatkom zápasu zaspievala countryová hviezda Mickey Guytonová.

Tiffany Mitchellová Čítajte viac Rasizmus pre vrkoče. Američanka je pobúrená, spoluhráčky pokľakli

Do finále NFL sa tento rok nečakane prebojovali tímy Los Angeles Rams a Cincinnati Bengals, losangelský tím bol nakoniec úspešnejší.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #Amerika #Eminem #Dr. Dre #Super Bowl #hip hop #Mary J. Blige #Snoop Dogg

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....