Novú evitovku videlo za deň 8000 divákov! Mnohí ako prvý film po dvoch rokoch pandémie

Valentínsky večer patril v pondelok v Bratislave slávnostnej premiére očakávaného filmu V lete ti poviem, ako sa mám. A pre tvorcov bol naozaj úspešný.

17.02.2022 06:46
BORY-33 Foto:
Tvorcovia na premiére filmu V lete ti poviem, ako sa mám.
debata

Romantickú komédiu, ktorá prenáša na plátna príbeh rovnomennej knihy spisovateľky Evity Twardzik, si po dlhom pandemickom období nenechali ujsť viaceré známe tváre. „Mimoriadne veľký záujem o návštevu kina preukázali aj fanúšikovia na celom Slovensku – len počas jedného dňa snímku videlo v rámci série valentínskych predpremiér 8067 divákov,“ uviedol Peter Gašparík, PR manažér z distribučnej spoločnosti Continental film.

Herečka Dominika Morávková na premiére filmu V...
Eva Cifrová na premiére filmu V lete ti poviem,...
+15Moderátorka Nora Krchňáková so svojím partnerom.

Autorka knižnej predlohy a scenára, ale aj kreatívna producentka filmu Evita Twardzik podľa vlastných slov vložila do príbehu množstvo svojich reálnych skúseností, no inšpirovala sa tiež najbližšími priateľmi. Zrejme aj preto je jej film mimoriadne blízky. „Mám tam rada každé slovo, každú scénu. Vo filme sa nájde každý, situácie sú reálne momenty všedných dní a láska už nie je o tom, kto kedy zavolá a napíše esemesku. Má iné základy,“ komentovala filmovú novinku Twardzik.

zväčšiť Herci Ján Koleník (vľavo) a Marián Miezga s... Foto: Continental Film
BORY-78 Herci Ján Koleník (vľavo) a Marián Miezga s moderátorkou Ivetou Malachovskou.

„Naše postavy stoja nohami na zemi, vedia, čo je život, ale stále chcú od neho najviac, ako sa dá,“ dodáva autorka. „Verím tomu, že energia z plátna sa prenesie na vás, a potom na všetkých vašich známych, ktorých pošlete do kina,“ zaželala publiku pred premietaním na slávnostnej premiére.

Producentka Oľga Núňezová pripomenula, že film vznikal v náročných podmienkach, plných obmedzení a neistoty. „Nezľakli sme sa a urobili maximum, aby sme toto, na naše pomery naozaj výpravné dielo, so skvelými hviezdami doviedli až k tomuto momentu, k jeho nasadeniu do kín,“ povedala Núňezová. „Teším sa, že práve tento film bol pre mnohých, s ktorými som sa aj na premiére rozprávala, vôbec prvým, ktorý si prišli do kina vychutnať po dvoch rokoch. Verím, že naša komédia bude aj pre ďalších divákov impulzom opätovne zažiť atmosféru z kina so všetkým, čo k tomu patrí,“ uzavrela.

BORY-87 Čítajte viac Móda z premiéry: Evita v koži, Cifrová ako mačacia žena a Morávková? Zamatom vylepšila pražskú nudu

Na slávnostnom uvedení filmu, ktorý rozpráva príbeh partie dlhoročných kamarátov, ich spletitých vzťahov i tajomstiev, nechýbala jeho režisérka Marta Ferencová, kameraman Mário Ondriš, kostýmová výtvarníčka Danica Raytche či autor hudby k filmu Miro Tásler. Medzinárodnú slovensko-česko-rumunskú hereckú zostavu zastupovali slovenskí protagonisti – Dominika Morávková, Zuzana Porubjaková, Marián Miezga aj Ján Koleník. Jeho profil si môžete pozrieť nižšie, rovnako ako rozhovor s herečkou Terezou Kostkovou.

Video
VIDEO: S Ivanou by som sa asi aj ja chcela rozviesť, tvrdí česká herečka Tereza Kostková

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #úspech #diváci #Ján Koleník #Valentín #Evita Twardzik Urbaníková #V lete ti poviem

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...