Je to vonku! Pocisková neuspela, slovenskou Whitney v muzikáli Bodyguard budú tieto tri dámy

Bratislavské Divadlo Nová scéna zverejnilo obsadenie pripravovaného muzikálu The Bodyguard. A mená žien, ktoré sa napokon objavia v hlavnej úlohe, prekvapia.

18.02.2022 07:21 , aktualizované: 08:01
653373357 Foto:
Režisér Patrik Vyskočil (vpravo) a dramaturg Dávid Hartl počas kastingov do muzikálu Bodyguard.
debata (11)

Titulnú postavu speváčky Rachel Marronovej, ktorú si v rovnomennom filme zahrala Whitney Houston, stvárnia v alternácii tri herečky, a to Mirka Gális Partlová, Mamba Dasha Šarközyová ako hosť a Lenka Machciníková, ktorá je členkou súboru Novej scény.

Podľa režiséra muzikálu Patrika Vyskočila tvorcovia nehľadali novú Whitney Houstonovú. „Aj keď je muzikál plný hitov Whitney Houstonovej, nie je to jej životopisný príbeh. Hľadali sme predstaviteľku Rachel Marronovej, a teda som stavil na rôznu typológiu herečiek. Teším sa na to, že každá do tejto úlohy prinesie niečo osobité,“ hovorí režisér Vyskočil.

zväčšiť Herečka Mirka Partlová po predstavení Rozum a cit. Foto: Profimedia
Herečka Mirka Partlová po predstavení Rozum a cit. Herečka Mirka Partlová po predstavení Rozum a cit.

Partlová je podľa neho dlhodobo synonymom skvelej muzikálovej umelkyne, v jej prípade stavil na istotu. „Dáša ‚Mamba‘ Šarközyová ma na konkurze absolútne ohúrila svojou speváckou interpretáciou. Hrali sme spolu vo viacerých inscenáciách, a tak poznám jej silné stránky, ktoré dokáže v rámci tejto úlohy využiť,“ priznal režisér. Zhodnotil aj kvality Lenky Machciníkovej, najmladšej z trojice predstaviteliek. „Na konkurze nás presvedčila svojím suverénnym tanečným a speváckym prejavom.“

Herečka Lenka Machciníková na zábere z muzikálu...
Herečka a speváčka Dáša Mamba Šarközyová...
+9Speváčka a herečka Dáša Mamba Šarközyová.

Na konkurze v súboji o hlavnú úlohu sa pritom objavili mnohé známe mená, medzi nimi napríklad herečka a speváčka Nela Pocisková, z televízie tieýž dobre známa – jej kolegyňa Dominika Richterová či muzikálové herečky a sestry Petra Malachovská a Lucia Bugalová. Z trojice „víťaziek“ konkurzu na hlavnú úlohu sa pôvodne meno Partlovej či Šarkozyovej v zoznamoch ani neobjavovalo a ani sa ich mená nemedializovali.

Režisér Patrik Vyskočil (vpravo) a dramaturg...
Speváčka a herečka Lucia Bugalová na kastingu...
+1Tanečník a choreograf Ladislav Cmorej pri...

Budúce predstaviteľky titulnej postavy sa zhodujú na tom, že účinkovanie v slávnom muzikáli bude pre ne veľkou výzvou a zároveň splneným snom. „Spievať piesne Whitney Houstonovej je splnený detský sen. Slovo Whitney som vedela napísať skôr ako svoje meno. Milujem jej piesne, charizmu a lásku, s ktorou tvorila. Ako mnohí, aj ja milujem film Bodyguard a ani nerátam, koľkokrát som ho videla,“ priznáva Partlová.

Postava Rachel Marronovej je splneným životným snom aj pre Šarközyovú, ktorá rovnako miluje Houstonovú od detstva. „Ona je dôvodom, prečo som vôbec začala túžiť byť speváčkou. Film Osobný strážca patrí k mojím trom najobľúbenejším. Vždy mám pri ňom zimomriavky. Keď som bola dieťa, mali sme ho na VHS. Pozerala som ho tak často, až som zodrala pásku,“ prezradila speváčka.

zväčšiť Herečka a speváčka Dáša Mamba Šarkozyová. Foto: TV Markíza
Herečka a speváčka Dáša Mamba Šarkozyová. Herečka a speváčka Dáša Mamba Šarkozyová.

Machciníková pripomína, že výnimočný a pohybovo pestrý bol aj javiskový prejav Houstonovej. „Bude skutočne náročné autenticky stvárniť postavu Rachel. Na druhej strane je to obrovská príležitosť, ktorá ponúka neuveriteľný zážitok aj pre diváka,“ poznamenala.

295834640 Čítajte viac Toto sú najsexi bodyguardi slávnych hviezd: Poznajte fešákov, ktorí strážia Adele či Beyoncé

Známe sú už aj mená predstaviteľa hlavnej mužskej úlohy, ktorú vo filme stvárnil herec Kevin Costner. V alternácii si osobného strážcu zahrajú herci Pavol Plevčík a hosťujúci Ján Dobrík. Obsadenie titulných aj vedľajších postáv svetového muzikálu je známe po mesiaci od konkurzu, postupne sa rozbieha jeho príprava. Slovenské premiéry muzikálu The Bodyguard naplánovali na 29. a 30. apríla.

Medilónik speváčky a herečky Nely Pociskovej

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Herečka Dominika Richterová.
Herečka Lenka Machciníková na zábere z muzikálu...
+1Herečka a speváčka Lucia Bugalová, pôvodne...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Vyskočil #bodyguard #Nela Pocisková #Mirka Partlová #Nová scéna #muzikál #Ján Dobrík #Dáša Mamba Šarközyová #mall.tv #Lenka Machciníková #Pavol Plevčík

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...