Elvis ožije v novom filme! Premena televízneho fešáka ohúri, bol by vôbec niekto lepší?

Pár dní je vonku trailer k jednému z očakávaných filmov roka - biografickej snímke Elvis o slávnom kráľovi rock'n'rollu Elvisovi Presleym. Toho si zahral americký herec Austin Butler.

20.02.2022 00:00
Austin Butler Foto:
Herec Austin Butler na zábere z roku 2011, vtedy by ho za Elvisa tipoval málokto.
debata

Tridsaťročný rodák z Kalifornie (na Slovensku nie až tak známy) štartoval svoju kariéru v televíznych projektoch, objavil sa napríklad v seriáli Hannah Montana či niekoľkých epizódach krimisérie CSI. K televíznym príležitostiam pribudli filmy, no bola to najmä pekná tvárička, popularita tínedžerských projektov a neskôr aj vzťah s kolegyňou Vanessou Hudgensovou, ktoré pritiahli k vysokému štíhlemu Američanovi toľko pozornosti.

Herec Austin Butler na zábere z roku 2020.
Herec Ansel Elgort na archívnom zábere.
+3Herec Miles Teller.

Keď sa meno Butlera objavilo medzi adeptmi na rolu rocknrollového kráľa a jedného z najslávnejších hudobných umelcov všetkých čias, málokto by si tipoval, že má šance. Možno aj preto, že ďalšie mená v hre mali na konte omnoho viac skúseností. O rolu sa uchádzal napríklad herec Miles Teller, ktorý zažiaril v oscarovom filme Whiplash. Na kasting zavolali aj Ansela Elgorta, ďalšieho populárneho amerického herca mladej generácie, ktorý doteraz bodoval napríklad v snímkach Baby Driver, Na vine sú hviezdy či naposledy novom muzikáli West Side Story.

zväčšiť Herec Austin Butler ako Elvis Presley v... Foto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
663427715 Herec Austin Butler ako Elvis Presley v pripravovanom filme Elvis od Baza Luhrmanna.

Nuž, producenti a samotný režisér Baz Luhrmann, ktorý film nakrúcal na začiatku pandémie koronavírusu v Austrálii, napokon rozhodli inak. Rolu získal práve Butler. Že to nemuselo byť zlé rozhodnutie, svedčili už zábery spred viac ako roka, keď sa herec objavil na jednej z filmových premiér s natmavo zafarbenými kaderami a ofinkou nápadne pripomínajúcou účes z konca 50-tych rokov, ktorý Elvisa tiež preslávil. „Vyzerá fakt ako živý Elvis,“ písali užívatelia na internete a sociálnych sieťach.

Pôvodne „špinavý blondiak“ nepotreboval podľa mnohých fanúšikov na vizuálnu premenu až tak veľa. Trailer, ktorý zverejnili v noci zo štvrtka na piatok, však naznačuje ďalšiu pozitívnu správu. Zdá sa, že Butler zo seba vytlačil maximum a diváci sa majú na čo tešiť.

zväčšiť Herec Austin Butler na zábere z roku 2020.
shutterstock 1458604313 Herec Austin Butler na zábere z roku 2020.

„Keď sme začali s nakrúcaním, rozhodol som sa, že môj hlas bude identický. To dokáže nahnať strach,“ povedal Butler podľa agentúry Profimedia. "Rok predtým, ako sme začali nakrúcať, som robil hlasový koučing,“ uviedol tiež herec a potvrdil tak, že vo filme zaznie v slávnych hitoch aj jeho vlastný hlas. Režisér Luhrmann objasnil, že film obsahuje Butlerov hlas pre mladého Elvisa a zmes Butlera a nahrávok Presleyho pre Elvisa v strednom veku.

„Sledoval som toľko, koľko som mohol, znova a znova,“ povedal Butler o štúdiu množstva Presleyho filmov a koncertov. „Cítim obrovskú zodpovednosť voči Elvisovi a bývalej manželke Priscille a dcére Lise Marie a všetkým ľuďom na celom svete, ktorí ho tak milujú,“ zdôraznil tiež. Ako sa s touto zodpovednosťou popasoval, sa ukáže v lete. Elvis, v ktorom veľké očakávania vzbudzuje aj Tom Hanks ako jeho manažér, príde do kín 24. júna 2022.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elvis Presley #rola #trailer #kasting #premena #Austin Butler

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...