Dobrík si prvýkrát skúsi muzikál, jeho kolega varuje: Neporovnávajte nás s Costnerom!

Bratislavské Divadlo Nová scéna (DNS) zverejnilo tento týždeň obsadenie pripravovaného muzikálu The Bodyguard. Hoci verejnosť aj čitateľov Pravdy zaujímali najmä mená hlavnej ženskej predstaviteľky, ktorú v slávnom filme stvárnila Whitney Houston. Pozornosť pútajú však aj mužskí herci.

21.02.2022 00:00
Ján Dobrík Foto:
Jerec Ján Dobrík na zábere zo seriálu Som mama.
debata

Postavu osobného strážcu, ktorého v rovnomennom filme hral Kevin Costner, stvárnia v alternácii člen súboru DNS Pavol Plevčík a herec Ján Dobrík ako hosť.

Do postavy agenta Franka Farmera hľadal režisér Patrik Vyskočil predovšetkým skúsených činoherných hercov. „Z nášho súboru to bol jednoznačný výber v podobe kolegu a kamaráta Pavla Plevčíka, ktorý má za sebou množstvo výrazných postáv. V jeho prípade sme mali rozhodnuté v deň, ako sa k nám tento titul dostal,“ priznal Vyskočil.

Herečka Lenka Machciníková na zábere z muzikálu...
Herečka a speváčka Dáša Mamba Šarközyová...
+9Speváčka a herečka Dáša Mamba Šarközyová.

Do alternácie oslovili taktiež skúseného herca Jána Dobríka, ktorý momentálne pôsobí v divadlách v Martine a Žiline. „Diváci ho poznajú aj z televíznych obrazoviek. Osobne som ho videl v mnohých inscenáciách, a tak som vedel, že sa do tejto úlohy skvele hodí,“ poznamenal režisér.

Dobrík úlohu bodyguarda prijal z viacerých dôvodov. „Je to pre mňa vystúpenie z mojej komfortnej zóny, v žánri, ktorý si vyskúšam prvýkrát, na Novej scéne som ešte neúčinkoval. Príjemné bolo, že som nemusel robiť konkurz, že ma oslovili priamo,“ komentoval herec, ktorému vyhovuje aj to, že postava v tomto muzikáli je čisto činoherná. „Aj keď som kedysi tancoval spoločenské tance, spev naozaj nie je moja parketa,“ priznal herec.

zväčšiť Herec Pavol Plevčík na archívnom zábere. Foto: Onereps / Česká editoriální fotografie / Profimedia
304873280 Herec Pavol Plevčík na archívnom zábere.

Jeho budúcimi partnerkami na javisku Novej scény v postave Rachel Marron budú tri speváčky – Mirka Gális Partlová, Dasha „Mamba“ Šarközyová a Lenka Machciníková.

Člen hereckého súboru DNS Pavol Plevčík vníma postavu osobného strážcu Franka Farmera ako výzvu. „Nie je mi vzdialený testosterónový typ muža ani v iných hereckých roliach, no v kontexte romantického a serióznejšieho príbehu to bude predsa len niečo nové,“ hovorí Plevčík.

653373357 Čítajte viac Je to vonku! Pocisková neuspela, slovenskou Whitney v muzikáli Bodyguard budú tieto tri dámy

Myslí si, že akýkoľvek pokus o porovnávanie či už jeho s Kevinom Costnerom, alebo hereckých kolegýň s Whitney Houston nebude dobrý prístup diváka k muzikálovému dielu. „Nielen pre ich charizmu a neopakovateľnosť, ale aj pre iný druh hereckých prostriedkov. Predsa len nám ide o divadelné spracovanie a nie filmové,“ podčiarkol Plevčík.

VIDEO: Uma Thurman a Whitney Houston dokázali s katanou zázraky. Boli reálne?

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Muzikál je vo fáze finálnych príprav na začiatok skúšania. Slovenské premiéry titulu The Bodyguard naplánovali na 29. a 30. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bodyguard #rola #muzikál #Kevin Costner #Ján Dobrík #Divadlo Nová scéna #mall.tv

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...