Sean Penn nakrúca na Ukrajine dokument o invázii: Má väčšiu odvahu ako západní politici

Americký herec a režisér Sean Penn je na Ukrajine, kde natáča dokument o ruskej invázii. Vo štvrtok to oznámila kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

25.02.2022 06:10
Sean Penn Foto:
Hollywoodsky herec a producent Sean Penn sa stretol s príslušníkmi ukrajinských ozbrojených síl neďaleko frontovej línie v regióne Doneck na východe Ukrajiny už 18. novembra 2021, z kedy pochádza aj táto fotografia.
debata (13)

Držiteľ dvoch Oscarov podľa prezidentskej kancelárie preukazuje väčšiu odvahu ako mnoho západných politikov.

Penn bol medzi účastníkmi vládnej tlačovej konferencie v Kyjeve a na videu zverejnenom na instagramovom účte ukrajinskej hlavy štátu bol zachytený s ukrajinským prezidentom.

Zelenského kancelária vo štvrtok vo svojom príspevku na facebooku napísala, že sa Penn zúčastnil na tlačových brífingoch, stretol sa s podpredsedníčkou ukrajinskej vlády a hovoril o ruskej invázii s novinármi a vojakmi.

Sean Penn Čítajte viac Oscarový herec Sean Penn na východe Ukrajiny nakrúca dokument o ruskej agresii

„Sean Penn preukazuje odvahu, ktorá chýba mnohým iným, vrátane západných politikov,“ uviedla ukrajinská prezidentská kancelária. „Režisér prišiel do Kyjeva predovšetkým preto, aby ako dokumentarista zaznamenal všetko dianie na Ukrajine a povedal svetu pravdu o ruskej invázii do našej krajiny,“ doplnila.

Penn, ktorý pracuje na dokumente z produkcie VICE Studios, Ukrajinu navštívil aj koncom novembra. Na fotografiách bol vtedy zachytený pri návšteve frontových línií ukrajinských síl pri Doneckej oblasti.

Penn sa zapojil do mnohých medzinárodných humanitárnych a protivojnových projektov a v reakcii na zemetrasenie na Haiti v roku 2010 založil neziskovú organizáciu CORE, príbeh zdokumentoval v snímke Citizen Penn (Občan Penn).

Dym stúpa neďaleko armádnej budovy po...
Dopravná zápcha, obyvatelia Kyjeva opúšťajú...
+13Ukrajinský vojak v Kramatorsku na východe...
Video
VIDEO: Útok ruských vrtuľníkov na ukrajinské letisko
13 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna #nakrúcanie #invázia #dokument #Sean Penn #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...