Táňa Pauhofová: Svet sa zastaviť nemôže, ale sú veci, ktoré nám teraz úplne netreba

Aj herečku Táňu Pauhofovú budú môcť vidieť diváci opäť v novom filme. Teda, aby sme boli presní, pokračovaní úspešného romantického hitu. Projekt Šťastný nový rok 2 sa dočkal premiéry, pri tej príležitosti sa známa herečka zhovárala s TV Pravda.

15.03.2022 11:40
Táňa Pauhofová Foto:
Herečka Táňa Pauhofová na premiére filmu Šťastný nový rok 2: Dobro došli.
debata (7)

Ako prezradila pred našou kamerou, práca na pokračovaní romantickej komédie od tvorivého tandemu Adriana Kronerová a Jakub Kroner, bola pre ňu akýmsi prvým nadýchnutím sa po mesiacoch lockdownu a pandémie. Snímka totiž vznikala ešte minulý rok na jar, pričom ju sprevádzali prísne opatrenia a ešte aj v čase jej nakrúcania bola väčšina krajín vo svete zviazaná prísnymi pravidlami pre pandémiu koronavírusu.

Video

VIDEO: Táňa Pauhofová o nakrúcaní v pandémii, výbere filmových rol, ale aj o podpore Ukrajiny a vnímaní súčasnej situácie.

„Pre veľa z nás po roku, čo sme boli zavretí, to bol prvý výlet k moru, kde sme sa mohli vidieť, stretnúť, pracovať, nadýchnuť. Takže som vnímala najsilnejšie tento aspekt. Prvý týždeň, keď som pozerala na to more, som ani nechcela veriť, že som tam,“ vysvetlila pred kamerou Pauhofová.

Pre pandémiu sa však napokon presúval aj termín pôvodnej premiéry. Romantická komédia odohrávajúca sa v idylickom prostredí chorvátskeho prímorskeho mesta Rovinj mala totiž priniesť divákom závan leta a malebnej atmosféry ešte pred Vianocami. Napokon sa premiéra konala až v pondelok 14. marca, teda takmer po troch mesiacoch od avizovaného pôvodného dátumu.

Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...
Herečka Táňa Pauhofová pózuje s českým kolegom...
+28Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...

„Dlho sa čakalo, aby bola situácia vhodná. Svet ukázal, že situácia tak skoro vhodná nebude – na nič. Film sa vypúšťa, aby tí, ktorí si potrebujú prísť na chvíľu oddýchnuť a vydýchnuť si, aby nabrali síl. A áno, film si ide žiť vlastným životom a my pokračujeme v tých našich,“ skonštatovala slovenská herečka, ktorú po rozhovoroch s novinármi čakali aj pózovačky pred fotostenou a slávnostná premiéra.

210522 MC SNR2 5606 Čítajte viac Pauhofová, Maštalír či Havlová: Čo o nich prezradila žena, ktorá ich obliekala v novom filme?

Pauhofová sa nevyhla ani odpovedi na otázku, ako vníma podobné udalosti vzhľadom na súčasnú situáciu, keď len kúsok od slovenských hraníc – na Ukrajine – zúri vojna. „Je to niečo, čo rieši asi každý z nás. Rozumiem tomu, že svet sa pre nás zastaviť nemôže, ale sú veci, ktoré nám asi úplne netreba teraz,“ vyjadrila sa Pauhofová. Účasť na slávnostnej premiére však vníma predovšetkým ako pracovnú úlohu a dodala, že sa bude snažiť film odprezentovať čo najlepšie, aby sa naň diváci tešili a aby si ho užili a oddýchli si pri ňom.

zväčšiť Zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana... Foto: Martin Črep
210522 MC SNR2 5606 Zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová a Gabriela Marcinková vo filme Šťastný nový rok 2.

Spolu s ňou sa na pondelňašej večernej premiére objavili aj jej kolegyne Zuzana Norisová či Gabriela Marcinková, nechýbala ani Emília Vášáryová či mužské tváre nového slovenského filmu Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Marek Majeský alebo Jozef Vajda. Galériu si môžete pozrieť vyššie. Rovnako ako celý video-rozhovor s herečkou Táňou Pauhofovou.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #rola #Táňa Pauhofová #Ukrajina #romantický film #Šťastný nový rok #pandémie

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...