Vášáryová oslavy neznáša, tohtoročné jubileum? Nebude nič, veď to už je za trest!

Herečka Emília Vášáryová sa v spomienkach vrátila k nakrúcaniu filmu Šťastný nový rok 2, ktorý sa od štvrtka premieta v domácich kinách.

16.03.2022 00:00
Emília Vášáryová Foto:
Herečka Emília Vášáryová.
debata (7)

Hoci by sa mohlo niekomu zdať, že nakrúcať v malebnom prímorskom meste v Chorvátsku je zážitok, herecká diva sa podelila o trochu triezvejší pohľad na situáciu. „V momente, keď sme začali nakrúcať film, začali sme tiež skúšať v divadle. Do Chorvátska som cestovala len na sobotu a nedeľu,“ vysvetlila pre Pravdu Vášáryová.

„Cestovala som zakaždým osem, niekedy desať hodín autom, pretože sme stáli kvôli PCR testom na hraniciach. Sadla som v piatok – ako som doskúšala v divadle – do auta a smer Chorvátsko. V sobotu a nedeľu som robila a v pondelok som šla naspäť a skúšala som celý týždeň znovu v divadle,“ pokračovala Vášáryová. „Toto som absolvovala osemkrát a nebola som s kolegami ani na jednej večeri,“ posťažovala sa, s dodatkom, že aj to niekedy ku hereckej práci patrí.

Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...
Herečka Táňa Pauhofová pózuje s českým kolegom...
+28Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...

Jednu vec však údajne stihla. S kolegyňou Dagmar Havlovou sa počas jednej z prestávok vybehli pozrieť do kostola svätej Eufémie, ktorý sa týči na vrchole starého mesta malebného Rovinju, kde snímka vznikala.

Pre Pravdu Vášáryová prezradila, že zmluvu na rolu v pokračovaní romantického hitu podpísala ešte pri nakrúcaní prvej časti. Popri filmovačkách si však stále najviac užíva divadlo. Radosť jej naposledy spravila rola, ktorú dostala v predstavení Kým prídu Stouni.

210522 MC SNR2 5606 Čítajte viac Pauhofová, Maštalír či Havlová: Čo o nich prezradila žena, ktorá ich obliekala v novom filme?

„Som prešťastná. Je to úžasné, tak komiksovo napísané, texty sú báječné, taká fraška, taký vaudeville, Dano Majling pustil zase žilou, takže som veľmi šťastná. A som rada, že vždy je to o niečom inom,“ naznačila na margo postáv, ktoré dostáva v divadle. „Teda furt v tých úlohách už putujem k smrti, umieram v nejakých domovoch dôchodcov – čiže presne tak, ako to má byť,“ dodala s humorom.

Video

VIDEO: Táňa Pauhofová o novom filme Šťastný nový rok 2, ale aj o súčasnej situácii vo svete.

Slovenskú hereckú divu čaká tento rok oslava okrúhleho jubilea. Na záverečnú otázku, či je vo výhľade nejaká nová rola – možno ako špeciálny darček k jej oslave – odpovedala razantne: „Nebude nič! Neznášam oslavy a… oslavovať osemdesiatku? Prosím vás, veď to je choré, to už je za trest.“

Emíliu Vášáryovú, ale aj jej divadelných kolegov zo scény SND ako Táňa Pauhofová, Ján Koleník, Tomáš Maštalír či Jozef Vajda si môžu diváci pozrieť v pokračovaní filmu Šťastný nový rok 2.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Chorvátsko #nakrúcanie #jubileum #rola #Emília Vášáryová #Šťastný nový rok

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...