Pamätáte si ešte hviezdu z Karate Kid? Macchio oslávil 60-ku, málokto mu to uverí!

V generácii dnešných štyridsiatnikov a päťdesiatnikov azda niet jediného, kto by si ho nepamätal. Hit béčkovej ponuky filmov pod názvom Karate Kid v polovici 80-tych rokov zrodil hotovú hviezdu.

21.03.2022 00:00
debata
zväčšiť Herec Ralph Macchio na vyhlásení cien 27.... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Ralph Macchio Herec Ralph Macchio na vyhlásení cien 27. ročníka Critics Choice Awards v Los Angeles.

Ak si náhodou už nepamätáte, pripomenieme vám, že reč je o hercovi Ralphovi Macchiovi – sympatickom chlapcovi, ktorý najprv čelí šikane, aby sa potom pod vedením japonského majstra priučil bojovému umeniu a všetkým to poriadne ukázal.

Film Karate Kid z roku 1984, ktorý odštartoval slávu rodáka z New Yorku, sa dočkal aj pokračovaní. Tie síce už nezaznamenali toľko úspechov, no Macchio už navždy zostal v povedomí ako Daniel z filmového hitu a dokonca dokázal z popularity tejto úlohy vyťažiť aj v posledných rokoch. Svoju postavu (hoci už v dospelom veku) si zopakoval v seriáli Cobra Kai.

zväčšiť Ralph Macchio a jeho dcéra Julia Macchio na... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Ralph Macchio a jeho dcéra Julia Macchio Ralph Macchio a jeho dcéra Julia Macchio na vyhlásení cien Critics Choice Awards.

Aj pre jeho popularitu (a dokonca dve nominácie!) sa Macchio objavil pred pár dňami na vyhlásení cien kritikov v Los Angeles, neprišiel sám. Sprevádzala ho dcéra Julia, jedno z dvoch detí, ktoré má s manželkou Phyllis – mimochodom láskou ešte zo školských čias, s ktorou zostali spolu dodnes.

Herečka Mandy Moore prišla na vyhlásenie cien v...
Herečka Carey Mulligan prišla na vyhlásenie 27....
+42Juhokórejská herečka HoYeon Jung v kreácii...

Málokto by veril, že herec s talianskymi koreňmi oslávil minulý rok v novembri okrúhle šesťdesiate narodeniny. Ako však ešte minulý rok poznamenal portál PageSix.com, herec vždy vyzeral mladšie než v skutočnosti bol. Aj rolu v Karate Kid, kde stvárnil stredoškolského študenta, hral ako 22-ročný. „Zdravý životný štýl nebolí. Ale myslím si, že som dostal veľký dar aj v genetickom oddelení. Moji rodičia tiež vždy vyzerali veľmi mlado,“ citovala ho vtedy stránka.

Pamätáte si ešte na Daniela DeRussa z Karate Kid? Pripomeňte si ho vo videu z YouTube.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #návrat #Karate Kid #Critics' Choice Awards #Ralph Macchio #hviezdy po rokoch

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...