Svadobná bodka slovenského Sexu v meste! Je to koniec štvorice hrdiniek? Norisová má takúto odpoveď

Zo zasnežených Tatier sa ide k moru! Štvorica ženských hrdiniek komédie Šťastný nový rok sa po dvoch rokoch vracia k svojim manželom, milencom aj ex-partnerom a spoločne mieria do Chorvátska.

22.03.2022 00:00
Foto Stanka Topolska 6 Foto:
Zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová a Gabriela Marcinková - hlavné hrdinky filmu Šťastný nový rok 2 s podtitulom Dobro došli.
debata

Práve tu si majú postavy Táne Pauhofovej a Jána Koleníka povedať svoje „áno“. Všetci naokolo však nechtiac urobia všetko pre to, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali. Na pobreží Jadranského mora tak rozohrajú Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková a Táňa Pauhofová svoje ďalšie osudy, tento raz pošteklené slnkom a rakijou.

Keď si muži „uletia“

Zatiaľ, čo Gabriela Marcinková ako filmová Veronika o svojho manžela v podaní Jakuba Prachařa v dvojke prišla, Zuzana Norisová, čoby Barbora, sa s manželom Tomim (Tomáš Maštalír) dočkala druhého potomka. Ako však herečka prezrádza, ich spoločných scén pred kamerou bolo len zopár. "Hoci hráme manželský pár, veľa dialógov nemáme, pretože on mi neustále niekam ‚uletí‘. A to doslova.“

zväčšiť Tomáš Maštalír, JiŘí Bartoška  a Emília... Foto: Martin Črep
210529 MC SNR2 0998 Tomáš Maštalír, JiŘí Bartoška a Emília Vášáryová vo filme Šťastný nový rok 2.

V úvode filmu sa na všetko pripravený Tomino zavesil na rogalo a odletel za hranice, skončil v Slovinsku. A to nebolo jediné dobrodružstvo, ktoré sa mu náhodne „pritrafilo“. Akčný typ chlapa jednoducho problémy priťahuje a nuda s ním nehrozí. Či už kamera beží alebo nie. Imponuje Norisovej takýto typ muža?

„Mám podobný typ doma, môj Ondrík (herec Ondrej Kovaľ, pozn.) je naozaj veľmi akčný, všetko má rozrobené na milión strán. Je to veselé a je to v poriadku… Ak však máte doma malé bábätko, istý problém nastať môže,“ opísala s úsmevom herečka, ktorá sa tesne pred nakrúcaním filmu stala dvojnásobnou mamičkou.

Vzťahové vzlety a pády prežíva aj Marcela v podaní Antónie Liškovej. Hoci má po svojom boku nového a extrémne sympatického partnera, ktorého stvárňuje taliansky herec Marco Bonini, o slovo sa prihlási jej ex-manžel. Na scénu vstupuje Marek Majeský.

Jeho hrdina pocíti nielen žiarlivosť, ale aj neovládateľnú túžbu získať svoju krásnu ex späť. A vtom sa uhladený elegán mení na „zamilovaného blázna“, ktorý sa neváha pred svojou láskou strápniť aj zosmiešniť, len aby jej dokázal, ako ju miluje. "Čo sa mojej filmovej postavy týka, myslím si, že pre mužov ide o niečo celkom prirodzené. V istom veku sa im začnú zapaľovať lýtka a strácajú súdnosť, niekedy sa zbláznia a okolie sa na nich zabáva viac, ako si oni uvedomujú,“ opísal Majeský zmenu, ktorá "dobehla“ jeho filmovú postavu.

Video

Mamičky, na pľac!

Ako čerstvá dvojnásobná mama do Chorvátska na nakrúcanie dorazila nielen Zuzana Norisová, ale aj Gabika Marcinková. Obe tak počas mesiaca, kedy film vznikal, sprevádzala celá rodina. „Mali sme doma trojmesačné bábätko, takže to nešlo inak. Práve zúrilo obdobie korony, divadlá boli zatvorené, môj muž neskúšal, tým pádom mohol ísť s nami a pomáhať mi. V tom čase som dcérku každé tri hodiny dojčila, on mi ju nosil na pľac a staral sa o deti, kým som nakrúcala,“ opísala Norisová. Prítomnosť herca Ondreja Kovaľa tvorcovia dokonca využili a v závere filmu sa objaví v malej úlohe oddávajúceho na svadbe Mareka a Hany (Ján Koleník a Táňa Pauhofová).

Ján Koleník vo filme Šťastný nový rok 2.
Tomáš Maštalír a Emília Vášáryová  vo filme...
+5Tomáš Maštalír, JiŘí Bartoška  a Emília...

Rodinku mala „po ruke“ aj Marcinková, na nakrúcanie prišla s dcérkou Emou a synom Jakubom. „Timing točenia filmu bol skvelý, keďže náš Jakub mal vtedy šesť týždňov a čas nakrúcania väčšinou prespal. Manžel sa staral o našu staršiu dcérku a kamarátka nám pomáhala s Jakubkom, kočíkovala ho a vozila mi ho na dojčenie, takže sme všetko zvládli. Bezproblémová bola dokonca aj cesta do Chorvátska,“ opísala Marcinková.

zväčšiť Zľava: Antónia Lišková,  Táňa Pauhofová, Zuzana... Foto: Martin Črep
norisová Zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová a Gabriela Marcinková - hlavné hrdinky filmu Šťastný nový rok 2 s podtitulom Dobro došli.

Nováčikovia v tíme

V pokračovaní komédie stavili tvorcovia aj na nové tváre, pribudlo viac mužských hrdinov. Osvedčenú zostavu Maštalíra, Koleníka či Majeského doplnili kolegovia zo zahraničia. Po boku Antónie Liškovej je už spomínaný Marco Bonini, Gabike Marcinkovej ako filmovej Veronike padne do oka chorvátsky herec Toni Gojanovič.

zväčšiť Jozef Vajda s Dagmar Havlovou ako exmanželia v... Foto: Martin Črep
vajda Jozef Vajda s Dagmar Havlovou ako exmanželia v novinke Šťastný nový rok 2.

Výraznú postavu ako nováčik v snímke dostal Jozef Vajda, ktorý vytvoril pár s českou hviezdou Dagmar Havlovou. Zahrali si filmových rodičov Mareka. Ako kolegovia sa pred kamerou stretli po prvý raz. „Ja som sa na každý natáčací deň s Dagmar tešil,“ opísal svoje pocity Vajda a dodal: „Dokonca medzi nami vzniklo kamarátstvo a ja si myslím, že náš súzvuk pekne vidieť aj vo filme.“

Hoci sa ako ex-manželia pred kamerami neustále doťahujú a podpichujú, mimo kamery bolo ich nastavenie celkom iné. "V súkromí to bolo z jej stany veľmi láskavé, ona nie je ten typ, ktorý by sa s človekom doťahoval. Naopak, Dagmar je nesmierne pozitívna dáma,“ opisuje kolegyňu Vajda.

Bollywoodska bodka

Film Šťastný nový rok 2 sa nekončí svadobným bozkom Hany a Mareka, ale svadobným tancom v štýle Bollywoodu. Koleník, Pauhofová, Majeský, Maštalír, Norisová a všetci ostatní sa tak s divákmi lúčia choreografiou nesúcou punc indických romantických filmov.

zväčšiť Táňa Pauhofová a Ján Koleník vo filme  Šťastný... Foto: Martin Črep
koleník Táňa Pauhofová a Ján Koleník vo filme Šťastný nový rok 2 s podtitulom Dobro došli a ich bollywoodsky svadobný tanec.

„Išlo o nápad producentky Adriany Kronerovej a sú to pomyselné úvodzovky nad celým filmom. Príbeh je o vzťahoch, o tom, kto koho chce či nechce a celý príbeh je úsmevný. Bollywoodsky tanec na konci filmu nabáda na istý nadhľad, ktorý si vzťahy pýtajú,“ vysvetľuje filmový „ženích“, Ján Koleník.

S koncom príbehu sa celkom logicky vynára otázka na jeho ďalšie pokračovanie. Ženská štvorica filmu je často prirovnávaná k slávnym hrdinkám Sexu v meste – nezhody medzi hollywoodskymi hviezdami spôsobili, že pred kamery nového spracovania sa už nepostavili v kompletnej zostave. Ako vidí možnú tretiu časť Zuzana Norisová?

„Ja by som bola veľmi rada,“ zareagovala herečka. "Samozrejme, zaujímalo by ma, kam nový príbeh tvorcovia nasmerujú. Častokrát je veľmi ťažké vymyslieť pokračovanie filmu tak, aby bolo rovnako úspešné, ako predošlé časti. Ak by sme sa stretli my, ‚baby‘, v tejto zostave, tešila by som sa.“

zväčšiť Zľava: Herečky Nina Petrikovičová, Gabriela... Foto: Peter Frolo
Nina Petrikovičová, Gabriela Marcinková, scenáristka a producentka Adriana Kronerová a herečky Zuzana Norisová, Táňa Pauhofová a Karolína Tkáčová Zľava: Herečky Nina Petrikovičová, Gabriela Marcinková, scenáristka a producentka Adriana Kronerová a herečky Zuzana Norisová, Táňa Pauhofová a Karolína Tkáčová.

Zásluhu na jej naladení má bezpochyby aj režisér snímky, Jakub Kroner a producentka Adriana Kronerová. „Obaja nás ako herečky dobre poznajú, keďže spolupracovať sme začali už na seriáli Milenky,“ povedala Norisová a jedným dychom dodala, že rada stvárňuje postavy, ktorých reakcie sú občas trochu ‚cez‘. „Keď môžem pred kamerou zahrať niečo šialenejšie, veľmi ma to baví. Adriana Kronerová, ktorá film píše, už vie, čo mi ‚sedí‘ a tak mi dopriala aj bláznivejšie scény ‚na mieru‘,“ uzavrela herečka.

Koleník o bollywoodskej bodke za slovenským Sexom v meste

Video
Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...
Herečka Táňa Pauhofová pózuje s českým kolegom...
+28Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Majeský #Ján Koleník #Zuzana Norisová #Šťastný nový rok

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...