Havlovú sme na úspech nášho filmu nelákali. Buď herec chce, alebo nie! Bude Šťastný nový rok 3?

Už takmer dva týždne sa v slovenských kinách premieta romantické pokračovanie kinohitu Šťastný nový rok. Dvojka sa rovnako teší diváckemu záujmu.

30.03.2022 00:00
Marco Bonini, Jakub Kroner, Adriana Kronerová Foto:
Taliansky herec Marco Bonini (vľavo) s režisérom filmu Jakubom Kronerom a scenáristkou Adrianou Kronerovou.
debata

Kým prvý príbeh sa odohrával prevažne v zimnej krajine a v prostredí malebnej prírody a luxusného hotela, v pokračovaní sa tvorcovia presunuli k moru – do mestečka Rovinj na Istrii. Ako pre Pravdu prezradila scenáristka a producentka Adriana Kronerová, ponúknuť divákovi tieto príťažlivé kulisy vníma takpovediac ako pevnú súčasť podobnej tvorby.

Speváčka Mária Čírová sa tiež prišla pozrieť na...
Tanečnica Vierka Ayisi.
+13Herečka Táňa Pauhofová na premiére filmu...

„Je to súčasť toho žánru. Teda možno u nás nie, lebo u nás romantický ľúbostný žáner nemá až takú veľkú tradíciu. Ale keď si vezmete všetky americké romantické filmy, hodnota toho obrazu, vizuálu je súčasť žánru. Pýta sa, aby to tam bolo. Je to taká rozprávka pre dospelých,“ vysvetlila. Pokračovanie „rozprávky“, v ktorej sa k divákom vrátili mená ako Táňa Pauhofová, Ján Koleník, Gabriela Marcinková či Tomáš Maštalír a Emília Vášáryová, sa jej vraj písalo ľahko. Komplikovanejšia bola už realizácia.

Emília Vášáryová Čítajte viac Vášáryová oslavy neznáša, tohtoročné jubileum? Nebude nič, veď to už je za trest!

„Začali sme nakrúcať v úplne tvrdom lockdowne tu na Slovensku, v Chorvátsku to bolo trošku jemnejšie, dalo sa točiť, ale bolo veľa obmedzení. Ale zároveň bolo veľa možností,“ komentovala Kronerová. „Mesto bolo prázdne, neboli turisti, mali sme nádherné kulisy, ktoré by sme normálne nemohli získať – nemohli by sme zavrieť mesto ako americkí filmári, lebo na to nemáme peniaze,“ pokračovala ďalej. To sa podľa nej pretavilo aj do toho, že celá práca šla veľmi ľahko a sprevádzala ju dobrá energia. „Všetci sme mali, aj herci, aj štáb, pocit takej radosti. Robilo sa to vo veľmi pozitívnej atmosfére,“ skonštatovala.

zväčšiť Zľava: Herečky Nina Petrikovičová, Gabriela... Foto: Peter Frolo
Nina Petrikovičová, Gabriela Marcinková, scenáristka a producentka Adriana Kronerová a herečky Zuzana Norisová, Táňa Pauhofová a Karolína Tkáčová Zľava: Herečky Nina Petrikovičová, Gabriela Marcinková, scenáristka a producentka Adriana Kronerová a herečky Zuzana Norisová, Táňa Pauhofová a Karolína Tkáčová.

Do druhej snímky tvorcovia pribrali niekoľko nových mien – medzi nimi napríklad aj Dagmar Havlovú, herečku a bývalú prvú dámu Česka. „Robilo sa nám s ňou vynikajúco,“ pochválila sa Kronerová. Zároveň však prezradila, že bývalú prvú dámu nepresviedčali úspechom filmovej jednotky. „Keď si nejakého herca vyberieme, alebo vysnívame, tak ideme a ponúkneme mu, čo vieme,“ vysvetlila Kronerová. „Buď ten človek povie áno, alebo nie. Nikdy nepresviedčam. Myslím si, že je dobré, aby ľudia projekt chceli robiť. Ak to tak má byť, ten človek na ponuku povie áno. Ak nebude súhlasiť, asi sa to kvôli niečomu stalo. Potvrdilo sa mi to aj na viacerých prípadoch v minulosti. Napríklad niekto nesúhlasil a potom náš film robil niekto, kto sa omnoho viac hodil na danú postavu,“ doplnila scenáristka a producentka.

vajda Čítajte viac Jozef Vajda: Stretnutie s Dagmar Havlovou bolo pre mňa plné očakávania

Kronerovú filmová verejnosť vníma najmä v spojení s jej synom – režisérom Jakubom Kronerom. Pre Pravdu však tiež prezradila, že každý z nich má aj svoje vlastné projekty. Napríklad Jakub sa chystá na dva nové filmy, ktoré by vraj nemali vzniknúť v ich producentskej spoločnosti.

Tá by po diváckom úspechu príbehov štvorice kamarátok v Šťastnom novom roku mohla nakrútiť aj trojku. Fanúšikov však asi odpoveď Kronerovej sklame. Je v pláne aj tretí film, opýtali sme sa a ona so smiechom, no rezolútne zo seba vychrlila: „Nie!“

Video
VIDEO: Táňa Pauhofová o nakrúcaní filmu Šťastný nový rok 2, o morskej chorobe aj výbere úloh v jej kariére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #nakrúcanie #scenár #producent #Šťastný nový rok #Adriana Kronerová

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...