Komédia? Pre herca ten najťažší žáner na prácu, hovorí Natália Germáni

Ženích "pod obraz", nevesta v zničených šatách, kytica v plameňoch. Aj také podoby bude mať svadobný deň v novej česko-slovenskej komédii Láska hory prenáša. Jednu z hlavných postáv v nej stvárňuje Natália Germáni.

20.04.2022 08:00
Natália Germáni Foto:
Slovenská herečka Natália Germáni na zábere z filmu Láska hory prenáša.
debata

„Ja na lásku verím a aj na lásku, ktorá môže trvať celý život,“ hovorí herečka, ktorú diváci poznajú napríklad z historickej drámy Amnestie alebo aktuálneho sitkomu Hranica. Germáni priznáva, že komediálnemu herectvu prišla na chuť len nedávno.

„Na škole som mala so smiechom na javisku veľký problém. Postupne som sa s tým, myslím, naučila celkom pracovať, no napriek tomu považujem komédiu za najťažší žáner pre hereckú prácu.“

Jej filmový náprotivok tvorí český herec Marek Lambora, s ktorým sa Germáni dobre pozná z nakrúcania rozprávky Princezná zakliata v čase. Medzi ich postavami to v komédii Láska hory prenáša poriadne iskrí, podľa Lamboru aj preto, že nejde o ich prvú spoluprácu.

zväčšiť Herečka Natália Germani. Foto: Peter Frolo
Natália Germani Herečka Natália Germani.

„Určite nám pomohlo, že sme sa s Natálkou poznali, pretože keď človek hrá s kolegyňou milostný vzťah, tá chémia tam byť musí. Aj ak tam práve nie sú posteľové scény,“ dodáva herec, pre ktorého je rola lyžiarskeho inštruktora Petra prvou skúsenosťou s romantickou komédiou. A aký je jeho pohľad na lásku? „Láska rozhodne prenáša hory, tá prenáša všetko,“ prízvukuje Lambora.

Herečky Judit Bárdos (vľavo) a Natália Germáni. Čítajte viac Germáni, Bárdos, Vášáryová či Vinczeová - očarujúce dámy ozdobili Slnko v sieti: Večer v SND zlákal aj tieto hviezdy!

V novej romantickej komédii sa objavia aj Anna Fialová a Noël Czuczor ako potenciálni budúci mladomanželia, Lenka Krobotová, Richard Stanke a Matej Landl ako komická rodičovská trojica, Broňa Kováčiková ako snaživá družička či Csongor Kassai ako hotelový manažér, ktorý si zachováva v každej situácii chladnú hlavu.

Do slovenských kín ho prinesie distribučná spoločnosť Continental film od 5. mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #film #komédia #Natália Germáni

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....