Paramount Pictures oslavuje! Na konte má hity ako Titanic, Psycho či Mission: Impossible

Americké filmové štúdio Paramount Pictures, založené 8. mája 1912, patrí do hollywoodskej "veľkej päťky" a je len o pár dní mladšie ako konkurenčné Universal Pictures.

08.05.2022 00:00
debata

Pri jeho zrode stáli producenti William Wadsworth Hodkinson, Jesse Lasky a Adolph Zukor, výraznú úlohu v počiatkoch štúdia zohral aj režisér Cecil B. DeMille, okrem iného autor nemého Desatora prikázaní z roku 1923, ktoré sa stalo na celé štvrťstoročie komerčne najúspešnejším filmom. Slávnych filmov vzniklo v 110-ročnej histórii štúdia stovky a nechýbala v nich skoro žiadna hollywoodska hviezda.

Paramount, dnes súčasť skupiny Paramount Global (do vlaňajška známej ako ViacomCBS), stál okrem iného za Raňajkami u Tiffanyho s Audrey Hepburnovou, americkou trilógiou Sergia Leoneho (Vtedy na západe, Hlavou dole a Vtedy v Amerike), muzikálom Pomáda, sériou filmov Krstný otec, štyrmi dielmi Indiana Jonesa, historickým filmom Statočné srdce alebo oscarovým Titanikom.

Štúdio s typickou horou v znaku a jeho tvorcovia sú podpísaní ale aj pod hororom Psycho, Forrestom Gumpom, akčnou sériou Mission: Impossible alebo nedávnou úspešnou reinkarnáciou Star Treku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paramount Pictures

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....