Kultový seriál prichádza s novým hrdinom! Aha, veď to je hviezda Sexuálnej výchovy

Titulnú úlohu v nových dielach britského seriálu Pán času (Doctor Who) prvýkrát stvárni černošský herec.

09.05.2022 06:26
Ncuti Gatwa Foto: ,
Herec Ncuti Gatwa na archívnom zábere z roku 2021.
debata

Tvorcovia z televízie BBC potvrdili, Že časom bude v sci-fi seriáli cestovať herec Ncuti Gatwa, známy napríklad zo seriálu Sexuálna výchova.

Dvadsaťdeväťročný Gatwa prevezme rolu po tridsaťdeväťročnej herečke Jodie Whittakerovej, ktorá bola prvou ženskou predstaviteľkou hlavnej postavy v obľúbenom seriáli BBC.

Škótsky herec, ktorý sa narodil v Rwande, vraj nemá slov, ktorými by opísal svoje pocity. „Je to zmes hlbokej pocty, nadšenia a samozrejme aj trochu strachu,“ uviedol vo vyhlásení.

Herečka Jodie Whittaker bola poslednou... Foto: SITA/AP, Ben Curtis
Jodie Whittaker Herečka Jodie Whittaker bola poslednou predstaviteľkou titulnej úlohy v seriáli Pán času.

„Gatwa je pre túto rolu veľmi prezieravou voľbou. Vďaka seriálu Sexuálna výchova na Netflixe je neuveriteľne obľúbený u divákov vo veku medzi dvadsiatimi a tridsiatimi rokmi,“ uviedol k výberu herca novinár BBC Lizo Mzimba. „A to nehovorím o tom, že je to mimoriadne nadaný mladý herec. Dostal nomináciu na cenu BAFTA za všetky tri série Sexuálnej výchovy, takže nebol obsadený len kvôli tomu, koho môže demograficky pritiahnuť,“ dodal žurnalista.

Gatwa sa stane už štrnástou osobou, ktorá si zahrá hlavnú rolu v kultovom seriáli. Ten sa vysiela už od roku 1963. V minulosti hrali Pána času napríklad John Hurt alebo David Tennant. Jodie Whittaker sa v úlohe naposledy objaví v špeciálnej epizóde k stému výročiu založenia BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #sexuálna výchova #Pán času #Ncuti Gatwa

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...