Hašek bol legenda v bránke, ale tušili ste toto?! Jeho dcéra bojuje za Česko v Eurovízii

Druhé semifinálové kolo sa vo štvrtok večer koná v talianskom Turíne, kde prebieha pesničková súťaž Eurovízia. Na programe je aj hudobný zástupca susedného Česka.

12.05.2022 15:30
Dominika Hašeková je speváčkou formácie We Are... Foto: ,
Speváčka Dominika Hašeková je dcérou brankárskej legendy.
debata

Hoci pod názvom formácie We Are Domi si asi len máloktorý našinec predstaví známu tvár či meno, faktom je, že našich západných susedov bude v boji o postup do sobotňajšieho finále zastupovať dcéra jednej zo športových legiend. Reč je o brankárovi Dominikovi Hašekovi, ktorého dcéra Dominika je práve ústrednou hybnou (a speváckou) silou formácie s česko-nórskym zložením.

Italy Eurovision Song Contest Semi Final Čítajte viac Do finále Eurovízie postúpili hiphoperi z Ukrajiny. Rusi tento rok súťažiť nemôžu

Dominika sa narodila známemu športovcovi v čase jeho pôsobenia v drese Buffalo Sabres, prišla na svet v Spojených štátoch amerických. Aj preto asi bude mať veľkú výhodu pri anglicky spievanom texte skladby Lights Off, s ktorou spoločne s gitaristom Casperom Hatlestadom a klávesákom Benjaminom Rekstadom v Turíne vystúpia. Trojica sa zoznámila počas štúdia na hudobnej škole v britskom Leedse. Napriek tomuto „medzinárodnému backgroundu“ sa však v prípade úspechu body budú pripisovať práve Česku.

Formácia We Are Domi z Česka predvedia v... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
We Are Domi Formácia We Are Domi z Česka predvedia v semifinále Eurovízie skladbu Lights Off.

V druhom semifinále vystúpia napríklad umelci z Izraela, Írska, Cypru alebo Severného Macedónska. Z utorkového semifinále postúpili aj zástupcovia Ukrajiny, hiphopová formácia Kalush Orchestra. Ako vždy do finále automaticky postúpia zástupcovia piatich krajín, ktoré najviac prispievajú do rozpočtu usporiadateľskej organizácie – teda Veľká Británia, Francúzsko, Nemecka, Taliansko a Španielsko. Víťaza budú voliť televízni diváci a odborná porota. Podľa pravidiel ale nemôžu diváci hlasovať za zástupcov svojej krajiny.

Ukrajinskí hudobníci patria k najväčším favoritom celého podujatia, a to aj vzhľadom na ruskú inváziu. Predpokladá sa, že diváci budú chcieť svojimi hlasmi Ukrajinu podporiť. Zástupcovia Ruska sa súťaže nezúčastňujú, o ich vyradení rozhodli usporiadatelia koncom februára s odkazom na možné ohrozenie dobrého mena akcie.

Ronela Hajati zastupujúca Albánsko s tanečníkmi...
Subwoolfer z Nórska bojovali tiež o postup do...
+7Moderátorské trio - sprava: Spevák Mika,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #pieseň #Eurovízia #brankár #Dominik Hašek #Dominika Hašeková

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...